O premieră și trei spectacole apreciate pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați

0
517

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 19 ianuarie, ora 18.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă la Sala Studio, în premieră, spectacolul „Un loc bun de muncă”, o monodramă scrisă de tânărul Laurențiu Bobeică, actor la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Este primul său text dramatic care se bucură de succes din partea publicului deoarece abordează teme actuale precum depresia, divorțul, abandonul familial, nevoia de statut social, nevoia de apartenență la un grup, teme care trezesc în publicul privitor empatie.

„Acest spectacol a ieșit singur la suprafață. Târziu am înțeles că nu e neapărat despre mine. E despre toți oamenii care regăsesc în viața lor, acele situații expuse de mine. M-am gândit că acesta poate fi modul în care pot aduce o întrebare în psihologia colectivă și ne vom putea cunoaște mai bine la finalul zilei, unii pe alții sau măcar pe noi înșine. După ce am recitit textul am realizat că este mai simbolic decât o simplă confesiune sau un spectacol. Simbolizează întrajutorare. Îl folosim pentru relaționare. La final duce la conectare. M-am gândit că asta e misiunea spectacolului meu. Să îi facă pe cei mai puțin curajoși să discute despre problemele lor, oricât de complicate ar fi. Conectați prin acest spectacol, le facem față împreună.” – Laurențiu Bobeică, regizorul spectacolului

Monodrama lui Laurențiu Bobeică are momente de interacțiune cu spectatorii care îi ajută pe aceștia să pătrundă în universul creat de dramaturg, iar cest tip de spectacol oferă o senzație de încredere între actor și spectator.

Vineri, 19 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mare, actrița Petronela Buda, care interpretează rolul Femeii, vă așteaptă cu spectacolul premiat „Ușa e deschisă!” de Andrei Velea, regia: Vlad Ajder, scenografia: Daniel Divrician.

„Ușa e deschisă!” este o monodramă ce are la bază piesa „Păpușa din podul bunicii” a scriitorului gălățean Andrei Velea, inspirată de un caz real și publicată în cartea de proză scurtă „Plaja de la Vadu”.
Premii:

„Un spectacol despre justabilitate (!), „Ușa e deschisă!” ne întreabă cât de juști putem fi noi, ca societate, în raport cu ceea ce e «nou». Un spectacol construit în vremuri restrictive, «populat» cu actorie restricționată regizoral. Vă propun o dezbatere despre corectitudine, într-un moment în care corectitudinea nu are un aport social. Vă invit să vedem rezultatul: un suflet sincer, dar încarcerat, care naște un suflet liber.” – Vlad Ajder, regizorul spectacolului

Sâmbătă, 20 ianuarie, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă comedia premiată „Vrabia”, un spectacol care împrumută elemente din viața personală a regizoarei Leta Popescu și urmărește evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, Leta vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații, iar spectacolul reflectă provocările devenirii personale în tabloul mai larg al dificultăților tranziției.

„Spectacolul lucrează cu două puncte contrare: vulnerabilitatea și forța și de aici se naște o atmosferă care poate să doară sau poate să bucure”, dezvăluie regizoarea Leta Popescu.

Duminică, 21 ianuarie 2024, la ora 19:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca „O noapte furtunoasă” , de Ion Luca Caragiale, Regia și scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asistență regie: asist.univ.drd. Oana Mogoș.
O coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați (Facultatea de Arte) – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, 2022

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în lunile ianuarie și februarie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.