O clădire pentru bunici va fi renovată de Primărie cu fonduri prin PNRR

0
592

O clădire, aflată în prezent într-o stare avansată de degradare, va fi renovată de Primărie și destinată acordării de servicii sociale persoanelor în vârstă, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR, iar contractul de lucrări este deja în procedură de licitație.

Astfel, pentru clădirea situată pe strada str. Traian nr. 203, respectiv Corp C6, s-au prevăzut în principal lucrări de reabilitare termică, realizare a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei, instalare a sistemelor de climatizare, modernizare a instalației de iluminat etc.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Bunicii merită toată atenția, toată grija noastră. De aceea, vom aduce la noi standarde și această clădire, într-un spațiu unde va funcționa pe viitor și un centru modern destinat bunicilor”.

Pentru obiectivul „Renovare energetică – Căminul pentru Persoane Vârstnice Ștefan cel Mare și Sfânt, Str. Traian nr. 203, Corp C6” au fost atrase fonduri prin PNRR. Contractul de lucrări estimat la 10,4 milioane de lei a fost deja lansat în licitație publică pe 26 februarie, iar ofertele mai pot fi depuse până pe 15 martie.

Primăria municipiului Galați derulează deja, în același perimetru, un proiect important ce presupune înființarea unui viitor centru destinat persoanelor în vârstă, pentru petrecerea timpului liber și consiliere. Este vorba despre viitorul centru „Tinerețe fără bătrânețe”, în cadrul căruia sunt în curs de renovare alte corpuri de clădiri. Este proiect cu fonduri europene de aproximativ 16 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.