Militarii şi poliţiştii în rezervă şi retragere au protestat împotriva Guvernului

0
980
Aproximativ 100  de foști militari și polițiști, aflați acum în rezervă, în retragere şi la pensie, au protestat, astăzi, de la ora 11.00 la ora 12.00, în fața Prefecturii județului Galați, acțiunea fiind organizată de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Al. I. Cuza“ – Filiala Judeţeană Galaţi „Gl. Eremia Grigorescu“. Alături de aceștia s-au aflat și membrii ai sindicatelor poliţiştilor gălăţeni.
Acțiunea de protest a fost îndreptată împotriva Guvernului căruia protestatarii îi reproșează fatptul că amână să indexeze, corespunzător cu rata inflației din 2019, a pensiilor fostelor cadre militare, discrimând această categorie profesională, în raport cu pensionarii civili, care au beneficiat în ultimii 2 ani de majorarea punctului de pensie.

Pensionarii militari cer și îmbunătăţirea asistenţei medicale şi tratamentelor prin spitalele militare, dar și corectarea legii astfel încât pensiile celor trecuți în rezervă până în 2015 să fie egale, în aceleași condiții de vechime și sporuri, cu cele de după 2015.

Totodată, membrii sindicatelor polițiștilor gălățeni cer exceptarea militarilor şi poliţiştilor în activitate din OUG nr. 226/2020, referitor la ”îngheţarea” soldelor/salariilor în anul 2021 la nivelul lunii decembrie 2020, precum și asigurarea resurselor financiare și umane, astfel încât activitatea cadrelor MAI să nu fie pusă în pericol.

Potrivit organizatorilor, protestele vor continua săptămânal, până la rezolvarea revendicărilor.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =