LIBERTY Galați lansează a doua ediție a Clubului de Robotică

0
434

În iunie, LIBERTY Galați și Fundația GFG România lansează cea de-a doua ediție a Clubului de Robotică, un program educațional inovator dedicat copiilor angajaților companiei. Organizat în parteneriat cu Code School Galați, vara aceasta Clubul de Robotică își extinde cursurile de robotică gratuite către peste 140 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, care vor avea oportunitatea de a pătrunde în lumea tehnologiilor avansate, de a se distra învățând și de a-și dezvolta aptitudini pentru viitor.

În perioada 3-21 iunie 2024, angajații companiei LIBERTY Galați își pot înscrie copiii la cursurile de robotică desfășurate în lunile iulie și august, pe parcursul vacanței de vară, care își propun să pregătească tinerii pentru viitor și să le dezvolte pasiunea pentru inovație, în completarea curriculei școlare. Copiii sub 11 ani vor învăța să construiască mașini, roboți și dispozitive de control, folosind coduri de programare, iar copiii peste 11 ani vor construi și programa roboți care pot juca fotbal în echipe și se vor distra organizând un campionat. În acelați timp, mentorii programului vor discuta cu părinții și copiii lor despre riscurile navigării pe internet și modalitățile de prevenție: cum împărtășesc informațiile personale, cum folosesc amprenta digitală și cum să se protejeze de fraudele online și de hărțuirea cibernetică.

“Prima ediție a Clubului de Robotică a fost un real succes: locurile disponibile au fost completate în primele zile de la lansarea programului, iar copiii înscriși au avut o experiență extraordinară. De aceea ne dorim să oferim în continuare oportunități de dezvoltare copiilor angajaților noștri. Toate proiectele GFG au rolul să susțină generația următoare și să o pregătească pentru un viitor diferit, mai verde, mai curat, definit de tehnologie. Ne bucurăm că putem sprijini copiii angajaților LIBERTY Galați pentru că familia este una dintre valorile principale ale grupului nostru” – a declarat Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance și al Fundației GFG.

Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galați, a adăugat: “Roboții devin o componentă esențială în multe domenii – de la producție și sănătate la educație și apărare. Robotica și automatizarea au început să fie integrate deja în companiile moderne, inclusiv la LIBERTY Galați, iar în viitor vor deveni atribute standard în industrie și în mediul de business. Aceste companii vor căuta persoane care au abilitățile de a construi, dezvolta și opera sisteme de producție robotizate, ingineri în robotică sau experți care înțeleg tehnologiile inovatoare de producție. Clubul nostru de robotică educă tânăra generație pentru acest viitor și informează atât părinții, cât și copiii despre oportunitățile, dar și riscurile unei lumi puternic tehnologizate. Anul acesta invităm mai mulți angajați să își înscrie copiii în acest program extraordinar realizat în parteneriat cu Fundația GFG.”

Dezvoltat anul trecut ca un proiect-pilot, Clubul de Robotică a reunit 120 de copii ai angajaților LIBERTY Galați, care au avut șansa de a participa la cursuri gratuite de robotică pe parcursul vacanței de vară. Împreună cu Fundația GFG, compania a oferit o experiență interactivă copiilor angajaților săi care au participat la cel puțin 8 sesiuni de robotică și au construit diverse modele de roboți folosind software intuitiv și piese LEGO. La încheierea programului de vara trecută, Stan Pintilie, dispecer la Aglomerare și Materii Prime LIBERTY Galați, a declarat: „Fetele mele gemene au participat cu bucurie la acest program. Trainerii au fost aproape ele și le-au ajutat să învețe cum să facă roboței. Ca părinte și angajat, cred că astfel de inițiative sunt utile pentru copiii noștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.