Ionuț Pucheanu: „Încurajăm călătoriile cu mijloacele de transport în comun și dăm prioritate circulației tramvaielor”

0
403

Primăria continuă acțiunile de încurajare și de susținere a unui transport prietenos cu mediul, asigurând totodată prioritate tramvaielor în intersecțiile semaforizate de pe trasee, în condițiile în care au fost achiziționate deja 8 tramvaie noi și alte 10 tramvaie noi vor ajunge în curând în oraș.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați:Este un proiect important pentru orașul nostru. Cu toții ne dorim un oraș cât mai aerisit din punct de vedere al traficului. De aceea încurajăm călătoriile cu mijloacele de transport în comun și dăm prioritate circulației tramvaielor”.

În acest scop, a fost atribuit, în urma licitației publice, contractul privind „Prioritizarea circulației tramvaielor în municipiul Galați”, în valoare de cinci milioane de lei fără TVA, având ca ofertant câștigător Asocierea Swarco Traffic Romania SRL – Urban Scope SRL. Iar durata contractului este de 15 luni (3 luni proiectare și 12 luni execuția lucrărilor). Proiectul este finanțat prin PNRR.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, măsurile din cadrul contractului vor conduce în principal la asigurarea priorității tramvaielor, fluidizarea traficului, reducerea poluării, scăderea numărului de accidente, monitorizarea permanentă, în timp real a stării de funcţionare a sistemelor de semaforizare, obţinerea unor situaţii statistice, scăderea timpilor de răspuns în cazul detectării unor evenimente.

La începutul acestui an, a fost semnat un contract pentru achiziția a 10 tramvaie noi și moderne, ce vor fi fabricate în România. Termenul de furnizare a tramvaielor este de 19 luni de la semnarea contractului, dar primele tramvaie din acest lot ar putea sosi mai devreme. Este vorba despre tramvaie similare celor 8 aflate deja în circulație la Galați, model „Autentic”, care au fost achiziționate de către Primărie.

De altfel, în ultimii ani au ajuns la Galați 105 mijloace de transport, toate noi și moderne, și urmează alte 62 ce sunt achiziționate cu fonduri prin PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.