Ionuț Pucheanu: ”Anul acesta, dăm în lucru studiul de fezabilitate pentru stadion”

0
433
Se pregătește caietul de sarcini al licitației pentru studiul de fezabilitate a viitorului stadion de la Galați. Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Pucheanu, într-o emisiune la Pro Lider FM.
„Ca studiul de fezabilitate să fie așa cum ni-l dorim, trebuie să știm ce să le cerem celor care îl vor întocmi. Ne consultăm cu specialiști în domeniu, cu arhitecți, cu Federația Română de Fotbal, cu experți care au mai lucrat în astfel de proiecte. Este o investiție extrem de importantă și de anvergură din toate punctele de vedere, de aceea trebuie făcută ca la carte.
Ne dorim să fie o arenă nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte evenimente, de aceea trebuie să atingem toate punctele de interes. Ne dorim să fie un stadion care să poată fi omologat UEFA, de aceea ne consultăm cu FRF pentru ca, din construcție, să atingem toate criteriile de omologare”, a explicat Ionuț Pucheanu la Pro Lider FM.
Primarul ne-a dezvăluit că în proiectul de construcție a stadionului este implicat și Dorinel Munteanu , managerul tehnic de la Oțelul Galați.
„Dau din casă acum, Dorinel Munteanu ne-a pus în legătură cu o doamnă arhitect din Spania, specialistă în construcția de stadioane și nu numai, care s-a arătat dispusă să ne consilieze. Avem un dialog permanent cu doamna pentru a găsi cea mai bună soluție.
Am văzut stadionul din Sibiu, la finala Cupei României. E cochet, mi s-a părut OK, dar al nostru va fi mai mare, dublu aș spune, și mai modern, mai frumos”, a mai spus Ionuț Pucheanu.
Banii pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost prinși în bugetul Municipiului Galați pe 2024, suma aproximativă fiind în jur de 2,5 milioane de lei. Se estimează că licitația pentru studiu va fi lansată până la sfârșitul lunii viitoare, iar realizarea stadiului ar putea dura circa 6 luni. Arena gândită de Primărie ar urma să aibă cel puțin 25.000 locuri și se va ridica pe amplasamentul actualului stadion municipal „Dunărea”. Costurile vor fi stabilite de studiul de fezabilitate în funcție de dotările și utilitățile dorite de Primărie.
Cât privește finanțarea, primarul Ionuț Pucheanu susține că va veni de la Compania Națională de Investiții (CNI).
„A venit vremea ca CNI să se uite și spre Galați, că până acum ne-au ocolit. Au dat bani peste tot, numai la Galați nu. Eu spun că anul viitor depunem documentația completă la CNI pentru finanțarea stadionului. E o dorință a gălăţenilor. Galațiul și iubitorii sportului din Galați merită un stadion cum au toate orașele mari din România”, a concluzionat primarul  Ionuț Pucheanu în emisiunea de la Pro Lider FM.
Foto: Stadionul de la Craiova, un posibil model pentru stadionul de la Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.