Investiție majoră pentru dotarea Spitalului Județean

0
390

Joi, în cadrul ședinței de consiliu, a fost aprobată o investiție de aproape 5 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Județean „Sf. Ap. Andrei” din Galați cu echipamente moderne pentru diagnosticarea și tratarea cancerului.

Această investiție esențială face parte din Programul Sănătate și va aduce beneficii imense pentru miile de pacienți din Galați și din întreaga regiune de sud-est a țării.

„Această investiție reflectă angajamentul nostru ferm de a îmbunătăți constant serviciile medicale oferite în județul nostru. Galațiul este un centru de excelență în oncologie, iar cu noile echipamente, pacienții noștri vor beneficia de cele mai avansate tratamente și tehnologii medicale. Continuăm să luptăm pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și investim în sănătate, pentru oameni. Aceasta este doar una dintre numeroasele inițiative prin care ne propunem să creștem calitatea vieții în comunitatea noastră”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate următoarele echipamente medicale:
– Instalație de imagistică medicală prin rezonanță magnetică 3 Tesla (RMN 3T) – un aparat de ultimă generație pentru imagini detaliate ale corpului.
– Instalație de tomografie computerizată (CT) – pentru scanări rapide și precise.
– Aparat de radiologie cu braț C – pentru imagini radiologice în timp real, utile în intervenții chirurgicale.
– Instalație de mamografie digitală cu tomosinteză – pentru detectarea precoce a cancerului de sân.
– Sistem 3D 4K Videomediastinoscop complet echipat – un aparat de ultimă generație pentru examinarea și diagnosticarea detaliată a zonei mediastinale (partea centrală a toracelui) folosind imagini clare și precise în 3D și 4K.
– Dispozitiv automatizat pentru prepararea medicamentelor oncologice personalizate – pentru tratamente adaptate fiecărui pacient.
– Sistem medical tip CUSA (Cavitron Ultrasonic Surgical Aspirator) – pentru intervenții chirurgicale precise.
– Sistem laparoscopic complet echipat – pentru operații minim invazive.
– Sistem de sigilare vase complet echipat – pentru reducerea pierderilor de sânge în timpul operațiilor.
– Linie laparoscopie endourologie 3D 4K – pentru imagini clare și detaliate în intervențiile urologice.

Valoarea proiectului „Investiții în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, care diagnostichează și tratează cancer”, este de 24.733.656,88 lei (inclusiv TVA) (5 milioane de euro), din care 2% reprezintă contribuția proprie, echivalentă cu 494.673,14 lei (inclusiv TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.