Informare Puncte Verzi Colectare Deseuri Serviciul Public Ecosal Galati

0
270

Pentru a preveni abandonul deșeurilor, Serviciul Public Ecosal vine in sprijinul locuitorilor municipiului si reaminteste de existenta a doua puncte verzi de colectare destinate in exclusivitate persoanelor fizice, unde cetatenii pot depune, prin aport voluntar.
Punctele sunt situate dupa cum urmeaza: unul în Micro 13B – strada Drumul Viilor nr.1, celălalt pe strada Etna nr. 29, unde pot fi predate deseuri reciclabile ( ambalaje plastic, hartie /carton, sticla, metal), deşeuri electrice şi electronice (aparate electrocasnice, becuri, neoane), deseuri voluminoase, deseuri vegetale (rezultate din intretinerea gradinilor) si deseuri de moloz rezultate din amenajarea locuintelor in limita a 2 mc/an.
Deseurile rezultate in urma amenajarii locuintei pot fi transportate la punctele mentionate anterior, iar in cazul in care persoana nu dispune de mijloc de transport poate suna la dispecerat, la numarul de telefon 0236 312 282 si putem oferi acest serviciu contracost.
Programul celor doua puncte verzi este urmatorul :
1. Punct verde Micro 13B
Adresa : Str. Drumul Viilor nr. 1
Program :
Luni – Sambata ora 8.00 – 16.00
Duminica ora 8.00 – 12.00
2. Punct verde Etna
Adresa : Str. Etna nr. 29
Program : Luni – Vineri ora 8.00 – 16.00

Câteva reguli ce trebuie respectate pentru acceptarea deseurilor la aceste centre:
1. Crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
3. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, care sunt acceptate : amestecuri de beton, cărămizi, țigle și obiecte sanitare ceramice. Acestea trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică. Sacii care vor conține deșeurilor menționate anterior nu vor fi primiți de centre.
4. Cartonul provenit de la ambalaje trebuie să fie curat, uscat, pliat, turtit sau strivit pentru a ocupa un volum cât mai mic.
5. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime permise.
Abandonul și eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, în acest scop, este interzisă și constituie contravenție care se sanctioneaza conform prevederilor OUG 92/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.