Fost politician din Galați, condamnat la Tulcea pentru luare de mită. Șeful PNL Galați, George Stângă, l-a susținut pe spăgar pentru numirea la Garda de Mediu

0
339
Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mită. Decizia instanței nu este definitivă. Meran este din Galați și a fost numit șef la Garda de Mediu, în aprilie 2023, cu sprijinul PNL. Surse politice susțin că Meran a fost uns la șefia Gărzii de Mediu Tulcea în mandatul de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu a gălățeanului Aurelian Păduraru, un apropiat al șefului PNL Galați, George Stângă, care i-ar fi și cerut să îl pună șef pe Meran la Tulcea.
Imediat după ce a fost reținut de DNA, Dorin Meran și-a recunoscut fapta și a fost trimis în judecată în octombrie 2023, după ce, cu o lună înainte, fusese prins în flagrant în timp ce lua mită. Acum, Meran a contestat decizia Tribunalului Tulcea la Curtea de Apel Constanța, care a stabilit un prim termen de judecată pe 12 septembrie 2024.
Fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea a luat mită 25.000 de lei într-un restaurant de la un om de afaceri din Tulcea pentru a-i da o amendă mai mică.
În 2012, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe Dorin Meran la 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.