Echipa de robotică ByteForce participă la prestigioasa competiție “Maryland Tech Invitational” din SUA

0
372

Consiliul Județean Galați a alocat banii necesari pentru ca Galațiul să fie din nou reprezentat la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – “Maryland Tech Invitational”.

Astfel, după ce a sprijinit financiar echipa RoSophia la Mondialele de Robotică din SUA, Consiliul Județean este acum alături de o altă echipă de tineri talentați și extrem de apreciați în domeniul roboticii.

Este vorba de echipa ByteForce a Colegiului Național “Vasile Alecsandri”, care peste aproximativ o lună va reprezenta Galațiul în SUA la “Maryland Tech Invitational”, unde sunt invitate să participe echipe care au demonstrat excelenţă în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

Consiliul Județean va asigura costurile pentru biletele de avion și cazarea echipei, evenimentul desfășurându-se la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, din Laurel, Maryland, la finalul lunii iunie.

“Am acceptat fără ezitare și cu mare bucurie să fim alături de acești copii minunați, extrem de inteligenți și talentați, care reprezintă peste tot Galațiul. ByteForce, o echipă extraordinară de tineri pasionați de robotică, va reprezenta Galațiul în Statele Unite ale Americii, la una dintre cele mai mari competiții de robotică din lume. Practic, tinerii gălățeni au fost aleși din peste 200 de echipe din întreaga lume, rezultatul obținut de robotul lor fiind unul din categoria recordului mondial. Au fost aleși pentru că sunt foarte buni, iar noi ne mândrim cu ei, le ținem pumnii și suntem mereu alături de ei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Echipa ByteForce a înființat primul club de robotică în Galați, în 2016, iar de-a lungul anilor a obținut nenumărate premii, fiind implicată în zeci de activităţi şi proiecte.

De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului Județean, a fost prezentă echipa de robotică RoSophia, care a reprezentat cu succes Galațiul la Mondialele din SUA de anul acesta. Consiliul Județean a sprijinit financiar deplasarea și cazarea echipei.

“A fost o surpriză extrem de frumoasă să-i avem în mijlocul nostru pe talentații copii de la RoSophia, care s-au întors din Statele Unite ale Americii cu cel mai mare premiu obținut de o echipă românească. Astfel, după 4 zile de competiție acerbă, 10 meciuri de calificare și 3 meciuri de semifinală, RoSophia a obținut premiul pentru echipa care a utilizat cel mai bine conceptele tehnice, principiile fizice, mecanice și cunoștințele matematice pentru a realiza un robot competitiv. Iar asta arată cât sunt de buni și de pregătiți. Iar astăzi, ne-au făcut marea bucurie și onoare să vină la ședința de consiliu cu premiul obținut. Bravo lor, bravo profesorilor și celor care le sunt alături. Noi suntem tare mândri de ei!”, a declarat Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.