Daruri pentru vârsnicii nevoiaşi din Galaţi

0
308

Eparhia Dunării de Jos au continuat acţiunile de ajutorarea a persoanelor vârstnice din aziluri.
Noua acţiune de ajutorare a bătrânilor instituţionalizaţi intitulată ”În căutarea celor trişti şi singuri” s-a desfăşurat prin implicarea clericilor şi credincioşii de la Parohia ”Sf. Atanasie Patelarie” din municipiul Galaţi şi a avut ca beneficiari asistaţii din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice ”Ştefan cel Mare şi Sfânt”, situat pe strada Războieni din municipiul Galați.
După ce darurile au fost pregătite special la sediul parohiei de către membrii Consiliului şi comitetului parohial acestea au fost transportate la azil.
Produsele, care au constat în pilote, pături, lenjerii şi huse impermeabile pentru paturi, cearceafuri, pleduri, perne şi feţe de pernă, scutece pentru adulţi şi obiecte igienico-sanitare, au fost preluate de reprezentanţii centrului social pentru ca în zilele următoare să fie oferite celor 70 de beneficiari.
Ajunşi în mijlocul lor, preotul paroh împreună cu voluntarii parohiali au dialogat cu bătrânii şi le-au oferit iconiţe şi flori.
Valoarea darurilor oferite prin această acţiune umanitară este de 17.000 lei.
De asemenea, în fiecare an în perioada pascală, această parohie gălăţeană desfășoară activitatea social-filantropică intitulată „Dăruind vei dobândi“, prin care, bătrânii asistați în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt“, primesc o masă festivă cu produse pascale.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, acţiunile de ajutorare a persoanelor nevoiaşe continuă în perioada următoare prin mobilizarea preoţilor şi a credincioşilor inimoşi din această eparhie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.