Contract de finanțare pentru microbuze școlare

0
278

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat un nou contract de finanţare pentru achiziţionarea a 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la şcoală, cu fonduri prin Administraţia Fondului de Mediu.

De asemenea, alte 29 de microbuze şcolare electrice, cu fonduri prin PNRR, sunt deja în procedură de licitaţie, iar trei localităţi au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

În total, sunt 62 de microbuze şcolare, în cadrul unei investiţii de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro).

“Transport verde la cele mai bune standarde pentru binele elevilor. Asta ne-am propus în urmă cu multe luni, când am demarat aceste ample proiecte de dotare a localităţilor din judeţ cu cel puţin un microbuz şcolar hibrid sau electric, cu excepţia a cinci UAT-uri care şi-au achiziţionat deja microbuze şcolare. Am atras fonduri europene şi de la bugetul de stat, maximul permis de programele de finanţare, am alocat şi 11 milioane de lei din bugetul propriu, astfel încât, la final, toate localităţile să aibă microbuze şcolare moderne. În plus, pe lângă confortul şi siguranţa elevilor, şi aerul va fi un pic mai curat, ceea ce înseamnă un nou pas către un mediu mai puţin poluat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cu excepția a cinci UAT-uri, care au achiziţionat deja microbuze, toate celelalte 60 de localități vor fi dotate de către Consiliul Judeţean cu vehicule noi pentru transportul elevilor.

Fiecare microbuz are 16+1 locuri, din care un loc este destinat persoanelor cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.