Crimă șocantă la Galați. O mamă și-a ucis în bătaie fetița de numai 9 ani

0
302

Oribila crimă a avut loc într-un bloc din Micro 19. Inițial, cineva a sunat la 112 și a anunțat că o fetiță are nevoie de îngrijiri medicale fiindcă nu mai poate respira. Când a ajuns echipajul de la SMURD la locul solicitării, fetița era în stare foarte gravă, în comă, cu stop cardio-respirator. Nu a răspuns la manevrele de resuscitare și a murit în brațele salvatorilor.

A fost alertată Poliția și a fost sesizat Parchetul. În caz a început imediat o anchetă, după ce pe corpul inert al copilei au fost descoperite numeroase urme de violență. Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor și s-au declanșat cercetările specifice în astfel de cazuri.

”La data de 31.01.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că în ziua de 31.01.2024 a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, pe raza municipiului Galaţi, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale. În cauză se efectuează cercetări in rem (fiind începută urmărirea penală faţă de faptă) cu privire la infracţiunea menţionată, pentru stabilirea condiţiilor în care a survenit decesul minorei şi a eventualei vinovăţii a unor persoane”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Trupul neînsuflețit al fetiței a fost transportat la Medicina Legală. Medicii legiști vor stabili cauza decesului, după ce vor face necropsia.

Între timp, mama fetiței decedate, principala suspectă, a fost ridicată de polițiștii de la Investigații Criminale și este audiată, urmând a fi dispuse măsurile legale. Polițiștii au luat-o la secție și pe mătușa fetiței, care, se pare, știa că micuța este maltratată de mamă și nu a făcut nimic.

Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Galați le-a preluat pe cele două surori mai mici ale fetiței ucise. Minorele vor fi analizate medical și psihologic pentru a se stabili dacă nu cumva au fost și ele victime ale violenței domestice. Fetițele rămân sub ocrotirea autorităților până la noi ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.