Cod galben: școli închise, oameni și mașini înzăpeziți în județul Galați

0
392

Vremea severă a creat probleme în județul Galați. Șase unități de învățământ din nordul județului și-au suspendat cursurile astăzi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Sunt închise școlile și grădinițele din Corni, Rădești, Cerțești, Buciumeni, Poiana și Adam. Totodată, se fac cursuri online la Băneasa, Smulți, Cuca și Vârlezi.

15 autoturisme au rămas blocate în nămeți, pe drumurile din județ, a anunțat ISU Galați. Autoritățile susțin că nu există drumuri blocate și că se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. Cele mai mari probleme sunt în nordul județului Galați, unde continuă să ningă și să viscolească. La Cerțești, primarul a anunțat pe o rețea de socializare că localitatea este izolată din cauză că drumurile de acces sunt blocate de nămeți, care, pe alocuri, ating și 1 metru înălțime.
Intervenții în timpul nopții, conform ISU Galați:
– 00.34, la Pleșa, 2 autoturisme blocate. Pasagerii din Vinderei au fost sprijiniți de utilajele Consiliului Județean Galați să își continue drumul.
– 02.04, o mașină cu 4 persoane la bord, rămasă fără combustibil pe DC 72, Coasta Lupei, Nicorești. Au așteptat două ore până au fost preluate de o mașină a rudelor pentru a ajunge la destinație.
– 04.36, un autoturism cu 4 cetățeni moldoveni, printre care 2 #copii mici, care veneau din Cehia către Vama Oancea. Pe DJ251G, autoturismul s-a defectat și s-au înzăpezit. Cu sprijinul primăriilor din Valea Mărului și Corni și un utilaj al CJ Galați, cetățenii din Republica Moldova au fost preluați și adăpostiți acasă la primarul din Corni.
– 04.45, la Brăhășești, 1 convoi de 10 mașini care mergea spre #Tecuci a rămas blocat în nămeți. Au intervenit SVSU cu sprijinul Consiliului Județean Galați.
– 07.15, pe DN24D, o mașină blocată între Cuca și herghelie, după ce a derapat în afara carosabilului din cauza viscolului și a sulurilor de zăpadă formate.
Meteorologii de la ANM au prelungit codul galben de ninsori și intensificări ale vântului până în această noapte, la ora 23.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.