Aparatură de ultimă generație pentru depistarea timpurie a cancerului de piele, la Galați

0
343
Peste 7000 de imagini captate cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație și zeci de cancere de piele descoperite în stadii incipiente cu ajutorul luminii, o tehnologie de ultimă generație.
Cancerul de piele este o formă extrem de agresivă, astfel că șansele de vindecare depind de cât de repede este descoperit.
”De aceea, am creat la Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, un centru ultramodern de dermatologie și cercetare medicală, la care lucrează o inimoasă echipă de cadre medicale. Inclusiv pacienți de la București au venit la Galați pentru investigații medicale cu noile tehnologii din dotarea centrului de dermatologie”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Echipamentele medicale, unele unice în țară, sunt utilizate și pentru evaluarea precisă a bolilor inflamatorii și autoimune (psoriazisul vulgar, dermatita atopică, lichenul plan, lupusul eritematos) și monitorizarea eficienței tratamentelor (inclusiv a medicației biologice, citostatice și antiinflamatoare dermatologice).
De asemenea, cu ajutorul acestor echipamente medicale ultraperformante, în cadrul centrului se desfășoară proiecte de cercetare, cursuri postuniversitare de tip hands on cu participare națională și instruiri în domeniul imagisticii dermatologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.