A început programul social-filantropic eparhial ”Ne înnoim de Sfintele Paşti”

0
376

Pe 25 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, a debutat programul social-filantropic eparhial ”Ne înnoim de Sfintele Paşti”, prilejuit de Sărbătoarea Învieii Domnului.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, în fiecare an, în preajma marilor sărbători creştine se derulează ample programe pastoral-misionare şi social-filantropice, îndreptate cu precădere către persoane vârstnice, bolnavi, familii cu mulţi copii sau semeni nevoiaşi şi marginalizaţi social.

În acest context, anul acesta, în perioada 25 aprilie – 2 mai 2024, 4.300 de persoane vârstnice şi 2.300 de copii, care provin din peste 500 de familii nevoiaşe cu mai mult de trei copii, primesc din partea Bisericii, pentru sfintele sărbători, alimente şi articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de aproximativ 500.000 lei.
Din această valoare, Centrul Eparhial contribuie cu 60%, iar protopopiatele şi parohiile cu câte 20%.

În aceste zile prepascale se defăşoară şi cealaltă componentă a acestui program prin care persoanele vârsnice, bolnave şi cu posibilităţi materiale reduse, primesc daruri din partea parohiilor prin preoţii şi voluntarii parohiali.

Toţi beneficiarii acestei campanii umanitare au primit cu mare bucurie darurile, mulţumind în primul rând Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, iniţiatorul şi susţinătorul acestui tradiţional program eparhial, precum şi celorlaţi clerici şi voluntari parohiali implicaţi în astfel de acţiuni de binefacere.

În zilele următoare, până aproape de Sfintele Paşti, alţi copii şi vârstnici din Arhiepiscopia Dunării de Jos vor primi sprijin în cadrul acestui program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.