10 noi microbuze electrice. Ionuț Pucheanu: „Parteneriatul cu Primăria Vânători este de succes și de pe urma sa are de câștigat întreaga comunitate”

0
315

Primăria Galați informează că a fost semnat, astăzi, contractul pentru achiziția a 10 microbuze electrice de tipul Karsan e-Jest și a stațiilor de încărcare aferente, în cadrul unor proiecte cu finanțare prin PNRR, derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători. Microbuzele nepoluante sunt destinate comunei Vânători pentru a asigura legătura cu municipiul Galați.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați:Când vine vorba de transport public de persoane, nu există altceva decât mijloace noi și nepoluante. Este un standard pe care l-am impus de la început. Așa cum am mai spus, parteneriatul cu Primăria Vânători, la fel ca toate celelalte parteneriate ale administrației publice locale gălățene, este de succes și de pe urma sa are de câștigat întreaga comunitate.”

Potrivit Compartimentului de Presă al Primăriei, cele 10 microbuze electrice vor avea lungimea de 5,8 metri, lățimea (fără oglinzi retrovizoare) 2,05 metri și înălțimea 2,8 metri, vor fi dotate cu un sistem avansat de asistență a șoferului, iar climatizarea va fi asigurată printr-un sistem dotat cu pompă de căldură eficient și eco-friendly atât vara, cât și iarna. De asemenea, vor fi echipate cu un sistem de informare audio-video, cu panou interior de informare a călătorilor și unitate audio pentru anunțurile vocale, sistem de supraveghere video intern-extern și echipamente pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități. Microbuzele au o capacitate de 22 de pasageri, dintre care 10 pe scaune plus conducătorul auto și sunt echipate cu un motor BMW, asigurând o autonomie de 150 km în cele mai defavorabile condiții. Încărcarea microbuzelor electrice se va realiza prin intermediul a 10 puncte de încărcare priză tip 2, montate pe stațiile de încărcare lentă de 22 kW fiecare.

Valoarea contractului câștigat în urma licitației publice de compania Karsan Otomotiv Sanayii Ve Ticares AS este de 12.306.750 lei fără TVA. Potrivit contractului, stațiile de încărcare vor fi livrate în nouă luni de la data semnării, iar microbuzele în 14 luni.

Reamintim că Primăria municipiului Galați a atras în total prin PNRR fonduri pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante. Dintre acestea, au mai fost semnate până acum contractele pentru 10 tramvaie noi, 20 de autobuze electrice noi cu lungimea de 10 metri și 20 de autobuze electrice de 12 metri lungime.

Pe străzile municipiului Galați circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziționate în ultimii ani. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6.

Astfel, de la 105 mijloace noi de transport existente, Galațiul va avea în circulație cu noile achiziții peste 160 de vehicule nepoluante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.