Ziua Naţională a României sărbătorită la Galaţi

0
584

Astăzi, 1 decembrie, de sărbătoarea Zilei Naţionale a României, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în bisericile parohiale, mânăstirile şi în şcolile de teologie ortodoxă din Eparhia Dunării de Jos, a fost oficiatăslujba de Te-Deum la care au fost pomeniţi eroii jertfiţi pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şipersonalităţilebisericeştişi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţiinaţionale a românilor.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum la sărbătoarea Naţională a României a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos,împreună cu un sobor de preoţişi diaconi.

Momentul liturgic şinaţional deopotrivă a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale, militari din Garnizoana Galaţi, veterani de războişialţicredincioşi.

În cuvântul de învăţătură adresat participanţilor la acest eveniment, Înalptreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a evidenţiat patriotismul înaintaşilornoştri, dublat de credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de valorile naţionale.

Ierarhul Dunării de Jos a mai arătat că cel care a adus credinţacreştină în zona noastră este primul apostol al Domnului Hristos, Sfântul Andrei, iar Ziua Naţională reprezintă pentru gălăţenişi o confirmare a faptului că oraşulGalaţi a fost primul municipiu din România care în urmă cu treizeci de ani l-a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Andrei.

Evenimentul de la Catedrala Arhiepiscopală a fost prelungit în Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, unde a fost intonat imnul naţional al României, după care un sobor de preoţi din cadrul protopopiatului Galaţi a săvârşit slujba Parastasului pentrueroii patriei. Ceremonialul din cimitirul central al oraşului s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

În continuare, pe strada Brăilei, una dintre arterele principale de circulaţie din Galaţi, a avut loc ceremonialul şi parada militară.

După intonarea imnul de stat al României, evocarea importanței zilei de 1 Decembrie, prezentarea mesajului din partea Guvernului şi o serie de momente artistice, a urmat parada militară cu prezentarea personalului şi a mijloacelor tehnice de intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.