Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită la Galați

0
1061

Hala de lactate din Piața Mare a orașului a fost plină, de la primele ore ale dimineții, de producători care au adus la vânzare produse alimentare din carne și preparate din carne, lapte, brânză, miere și vin. Prezența acestora – inedită pentru cumpărătorii obișnuiți să găsească aici doar brânză și lapte – s-a datorat sărbătoririi, pe 10 octombrie a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, marcată pentru prima dată în acest an, în baza decretului semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

La Galați, Primăria municipiului Galați, prin Administrația Piețelor Agroalimentare, împreună cu Direcția Județeană Agricolă au organizat o expoziție cu vânzare a produselor românești, expoziție din care nu au lipsit nici produsul tradițional “marcă înregistrată de Galați” – brânza de Covurlui și nici alte produse cunoscute și recunoscute pentru  calitatea lor (preparate din carne, produse de panificație sau miere și produse apicole). “Sub motto-ul  “Trăiește sănătos mâncând românește”, sărbătorim, astăzi, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, zi prin care vrem să promovăm producția românească și să ajutăm consumatorii să consume cât se poate de mult din produsele românești”, a spus Eugen Zaharia, directorul Piețelor Agroalimentare, completat de viceprimarul Sorin Enache: “La mulți ani producătorilor autohtoni! Suntem obligați moral să sprijinim această sărbătoare care este, totodată, o oportunitate de a ne face cunoscute produsele tradiționale pe o piață invadată de produse din import, cu multe E-uri și alte chimicale… Noi trebuie să îi susținem pe acești producători autohtoni”.

“Această zi  ar trebui sărbătorită dacă nu 365 de zile, măcar 360, deoarece nu ar trebui să treacă zi fără să consumăm produsele românești care sunt sănătoase și gustoase. Îi îndemn pe toți  consumatorii să le cumpere, iar pe producărori îi îndemn să vină cu oferte diversificate și cu siguranță vor găsi sprijin pentru desfacere”, a spus și Gigel Istudor, vicepreședintele CJ Galați.

“La mulți ani pentru producătorii din lanțul agro-alimentar, salutăm decizia luată la nivel național de a susține producătorii autohtoni, este  o inițiativă foarte bună pentru a lupta cu invazia produselor din import. Asigurăm producătorii de susținerea Direcției Agricole”, a spus și  Vicențiu Horinca, din partea Direcției Județene pentru Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.