Ziua Națională a Lecturii, la Biblioteca „V.A. Urechia”

0
690

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați sărbătorește Ziua Națională a Lecturii, marcată pentru prima dată în România, împreună cu cititorii săi mari și mici.

Instituția de cultură dedică întreaga săptămână lecturii, iar în acest sens au fost pregătite numeroase activități pentru comunitatea gălățeană.

Mâine, 15 februarie, bibliotecarii de la sediul central și de la filiale vor organiza, împreună cu mai multe școli și grădinițe partenere, sesiuni interactive de lectură ce se vor desfășura atât fizic, cât și în mediul online.
În prima parte a zilei, vor fi prezenți la Grădinița nr. 1 „Luceafărul”, Grădinița „Croitorașul cel Viteaz” și Grădinița „Sf. Stelian” din Galați, la o întâlnire distractivă cu cei mici, la care vor ajunge cu mai multe cărți interactive și de povești, pe care le vor putea împrumuta, împreună cu părinții lor, de la Bibliotecă urmând ca în a doua parte a zile să se ajungă și la Liceul „Emil Racoviță” din Galați.

Tot mâine, la ora 10.30, o echipă de bibliotecari, împreună cu reprezentanți ai Centrului Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice Galați, vor organiza, la sediul centrului, o lectură publică și o prezentare a noii cărți a scriitorului Iulian Mardar, intitulată „Uimitorul Jack: Jack A. Wesome”, apărută la Editura Eikon, București, în anul 2021.

La sediul central cititorii vor fi invitaţi să citească cu voce tare un fragment din una dintre cărțile preferate, vor fi filmaţi, cu acordul lor bineînțeles, iar filmulețele vor fi postate pe pagina de facebook pentru a promova lectura și dragostea pentru cărți.

Pentru că anul acesta este dedicat marelui dramaturg I.L. Caragiale, cele două sărbători vor fi îmbinate și, cu sprijinul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, mai multe bibliotecare, îmbrăcate în costume specifice personajelor din opera lui Caragiale, vor oferi cititorilor scurte sesiuni de lectură din opera acestuia, în mediul online, dar îi vor întâmpina îmbrăcate astfel și pe gălățenii care vor ajunge la Bibliotecă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.