Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice

0
1215

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice are loc în a treia sâmbătă a lunii septembrie a fiecărui an.

Obiectivul principal al Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice este de a sensibiliza factorii de decizie și publicul larg despre ce înseamna  a fi un donator de celule stem și a impactului de transplant de celule stem asupra vieții pacienților.

La Galați, cei care doresc să se înscrie în  Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice  se pot adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Galați din Str. Regimentul 11 Siret Nr. 48 A, pot contacta TelVerde 0800 88 STEM (7836), numar apelabil din reteaua Romtelecom, sau accesa site-ulwww.registru-celule-stem.ro.

Una dintre activitățile de bază ale Registrului o constituie organizarea și menținerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice și în același timp cu pacienții care au nevoie de un transplant.

Toate persoanele sănătoase, cu vârsta între 18 și 45 de ani, se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Persoanele înscrise în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice pot dona până la vârsta de 60 de ani, însă înscrierea în Registru nu presupune automat şi donarea celulor stem hematopoietice.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă și neremunerată. De aceasta vor beneficia copiii și adulții din România, diagnosticați cu leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin sau ale sistemului imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.