Ziua Marinei, sărbătorită la Galați

0
1644

Sute de gălățeni au asistat, în această după amiază, la manifestările dedicate Zilei Marinei, desfășurate pe Faleza Inferioară a Dunării, în fața Palatului Navigației. Manifestările au început cu alinierea gărzii, întâmpinarea comandarului Flotilei Fluviale, intonarea imnului și ridicarea drapelului. Ulterior, a urmat un ceremonial religios, în memoria marinarilor care au pierit în misiune, oficiat de arhiepiscopul Casian, alături de care s-a aflat un sobor de preoți. Conform tradiției, după ce oficialitățile au ținut scurte cuvântări, acestea, în frunte cu arhiepiscopul Dunării de Jos, au mers pe o navă și au lansat în apele Dunării o cruce de flori.

A urmat apoi cel mai așteptat moment al zilei –   parada și exercițiile de luptă ale navelor militare ale Flotilei de Dunăre, respectiv, Vedeta Blindată 179 “Posada”, Vedeta Blindată 178 “Smârdan” și  Vedeta Fluvială 159 “Aspirant Cristian Zlatian”. După ce navele militare au tulburat liniștea Dunării cu zgomotul armelor de luptă cu ajutorul cărora s-a simulat o intervenție armată, a urmat parada navelor civile, prima fiind nava pasager „Tudor Vladimirescu”, după care au urmat nave ale APDM, AFDJ, Navrom, Damen, al Poliției de Frontieră și Autorității Navale Române.

Din păcate, condițiile meteo au făcut imposibilă surpriza pe cale le-o pregătise Flotila de Dunăre gălățenilor – survolarea Falezei Dunării a patru avioane luptă și antrenament IAR 99  Șoim din Baza 95 Aeriană Bacău.

După aceste momente, atenția gălățenilor s-a mutat pe scena amenajată la Parcul Viva, acolo unde erau programate concertele a trei artiști cunoscuți – Andreea Antonescu What’s Up  și Inna, după care, de la 22.50, un spectacol de focuri de artificii, trase de pe o barjă aflată pe mijlocul Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.