Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

0
746

Astăzi, 14 octombrie, este Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (International E-Waste Day), dată marcată în România și în alte 39 de țări din întreaga lume. Este inițiativa WEEE Forum, la care participă peste 100 de organizații de pe 6 continente. Acțiunile organizate își propun să ne facă mai conștienți de pericolul pe care îl reprezintă deșeurile electrice și să ne mobilizeze să le reciclăm mult mai mult decât o facem, deocamdată. Doar 20% din deșeurile electrice din lume sunt reciclate în fiecare an. Restul, adică 40 de milioane de tone sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate necorespunzător. Aceasta înseamnă că, nefiind biodegradabile, ele vor rămâne să polueze resursele vitale al omenirii (apa, aerul, solul) inclusiv pentru următoarele generații.

În România, și anul acesta, în cadrul Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, Asociația RoRec desfășoară acțiuni publice de informare și mobilizare la colectarea deșeurilor electrice în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Galaţiul.

Astfel, autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Galați, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-20 octombrie din Municipiul Galați,  campanie susținută și de Asociația RoRec. Astfel, în weekend, trei puncte de colectare au fost amenajate pe Platouul de la Casa de Cultură a Sindicatelor (la Papadie), în faţa Sălii Sporturilor şi în faţa Patinoarului artificial. Până pe data de 20 octombrie, Serviciul Local de Colectare Galați asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție, în baza programărilor la TelVerde 0800 444 800.

Totodată, pe 20 octombrie, la finalul campaniei, la Primăria Galaţi va avea loc o tombolă, premiile oferite fiind: 1 frigider, două aspiratoare bagless, trei cafetiere, două cuptoare cu microunde digitale, trei fiare de călcat şi trei mixere

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =