Zi specială pentru aproape 150 de copii din Galaţi, care provin din medii defavorizate

0
960

144 de elevi de diverse vârste din comune, dar şi din municipiul Galaţi petrec, astăzi, o zi specială. Copiii s-au întâlnit cu Moş Crăciun la Consiliul Judeţean, unde au primit daruri, au mâncat la Mc Donald’s, după care vor merge la un film de desene animate, în vizită la Grădina Botanică, iar, pe seară, la Târgul de Crăciun al Galaţiului, unde vor admira bradul înalt de 14 metri, şi se vor distra în carusel.

Acesta este cadoul pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, alături de Consiliul Judeţean, Primăria Tecuci şi Asociaţiile MUNDIS şi Filantropia îl fac copiilor care au continuat să meargă la şcoală şi să aibă rezultate bune la învăţătură, deşi provin din medii cu probleme deosebite – familii numeroase şi extrem de sărace, fie sunt orfani, fie provin din familii disfuncţionale, mulţi dintre ei fiind crescuţi de bunici, în timp ce părinţii lor i-au părăsit sau sunt plecaţi în străinătate, de unde nu mai dau nici un semn de viaţă. Copiii au fost identificaţi cu ajutorul psihologilor şcolari din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), care urmăreşte, prin această campanie, educarea elevilor în spiritul toleranţei, generozităţii, solidarităţii şi a respectării demnităţii fiecărei persoane.

„Sunt copii care vin din comunităţi dezavantajate, copii care sunt foarte săraci, care au nişte poveşti de viaţă impresionante şi dramatice. Sunt copii care, în pofida greutăţilor, aleg să vină la şcoală zi de zi, sunt bine îngrijiţi, chiar dacă, de multe ori sunt îngrijiţi de bunici foarte bătrâni şi bolnavi, de asistenţi maternali, de vecini sau, uneori, chiar ei înşişi au grijă de fraţii şi surorile mai mici. Aceşti copii au o atitudine de învingători (…) Este ultima zi a campaniei umanitare „De la inimă la inimă. Dăruieşte bucurie copiilor”, pe care o derulăm de cinci ani. Campanie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, împreună cu CJ”, a spus Diamanta Bulai, directorul CJRAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.