Zero lei de la Guvernul PNL pentru gălățeni

0
1599

Vestea bună este că România va primi de la Uniunea Europeană peste 30 de miliarde de euro în următorii patru ani. Vestea proastă este că din acești bani Guvernul nu a prevăzut niciun leu pentru marile investiții de care are nevoie județul Galați. Asta în timp ce obiective precum realizarea aeroportului de care se vorbește de ani buni, centura mare a Galațiului, drumul expres și dezvoltarea portului, care va însemna 20.000 de noi locuri de muncă, sunt vitale pentru dezvoltarea județului.  Cât vrea să aloce actualul Guvern din cele 30 de miliarde de euro pentru astfel de obiective esențiale dezvoltării județului nostru? Zero lei.

Și asta după ce am văzut în ultimii patru ani că lucrurile încep să se mai schimbe și pe la noi, că Primăria sau Consiliul Județean Galați au reușit cumva să atragă fonduri europene de sute de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor, școlilor, spitalelor, iar pentru prima dată în ultimii 30 de ani mai vedem și lucruri bune. Dar mai sunt multe de făcut și trebuie continuat acest parcurs. Aici nu este vorba despre politică, ci despre a mișca lucrurile în direcția bună pe care ne-o dorim cu toții.

Din păcate, Guvernul nu a prevăzut niciun leu pentru marile proiecte de infrastructură de care are nevoie județul Galați. Dacă pentru metroul de la Cluj se găsesc bani și se dorește alocarea unei sume considerabile de un miliard de euro, pentru aeroportul de la Galați, Guvernul nu vrea să dea niciun leu.

Este doar un exemplu care arată, încă o dată, dacă mai era nevoie, felul în care sunt priviți gălățenii de către actualul Guvern când vine vorba despre alocări bugetare care să permită dezvoltarea județului. Altfel, nu vom evolua niciodată și ne vom uita în continuare cum alte județe din vest sau Capitala se dezvoltă, vin investitori și apar locuri de muncă bine plătite.

Este o realitate: fără o infrastructură bine pusă la punct, fără aeroport și drumuri rapide, nu vom putea niciodată să ne comparăm cu ceilalți.

Și asta nu este tot. Vedem ce se întâmplă acum în sănătate, cum oamenii mor cu zile în spitalele din România, însă cea mai mare unitate medicală din județ, Spitalul Județean de Urgență, nu figurează în lista de priorități a Guvernului. Se fac acum doar investițiile demarate în plan local de Consiliul Județean, însă este nevoie neapărat de extinderea spitalului, de dotarea sălilor de operații și dotarea secției ATI.

La Tecuci, spitalul este vechi de aproape 120 de ani și are nevoie de investiții cât mai rapid pentru modernizare. Doamne ferește să se întâmple vreo tragedie precum cea de la Piatra Neamț. Să așteptăm să apară cine știe ce nenorocire și să vină Guvernul cu măsuri?!

La Galați, Primăria va construi un Spital Municipal de recuperare și îngrijiri paliative, dar sprijin de la Guvern pentru acest spital nu există.

Pe de altă parte, știm cu toții ce se întâmplă în mediul rural, cum în multe comune lipsesc rețelele de gaz sau sistemele de irigații. Cum poți trăi într-un sat unde nu ai acces la serviciile de bază? Asta în timp ce preocupările Guvernului sunt altele. Când ni se promit câte și mai câte, dar când vine vorba de alocări bugetare, județul nostru este scos de pe hartă?!

Este o situație care nu mai poate continua. Județul nostru nu mai trebuie să fie ocolit, când vorbim de proiectele vitale pentru dezvoltarea infrastructurii, de investițiile în sănătate și educație.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + seven =