Zeci de utilaje acționează în municipiul Galați pentru deszăpezire. Primarul Ionuț Pucheanu: Străzile să fie aduse „la negru”!

0
2755

UPATE, ora 10.40: Peste 50 de utilaje intervin pe străzi și trotuare

Potrivit conducerii Ecosal, în municipiul Galați acționează, în prezent, peste 50 de utilaje de deszăpezire. Este vorba despre 14 sărărițe (dintre care șapte ale Ecosal și șapte ale Tancrad), 12 tractoare ale Ecosal cu lamă și perie, buldoexcavatoare, dar și un bobcat și alte patru utilaje mici pentru trotuare.

––––––––

Peste 30 de utilaje ale Ecosal acționează, în acest moment, pe străzile orașului pentru deszăpezire. Echipele responsabile cu întreținerea arterelor principale pe timp de iarnă au intervenit încă din noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2,00 și vor continua să lucreze pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și trotuare, în așa fel încât atât circulația mașinilor, cât și a pietonilor să se desfășoare în condiții normale. Nu mai puțin de 177 de angajați ai Ecosal și Primăriei (mecanici, conducători auto, lucrători și coordonatori) sunt implicați în activitatea de deszăpezire.

„Începând din această noapte, la ora 02.00, utilajele Ecosal au intervenit pe străzile orașului pentru prima deszăpezire din acest an. Au fost angrenate un număr de 32 de utilaje și împrăștiate 161 de tone de material antiderapant. Acțiunea de deszăpezire va continua până la aducerea la “negru” a străzilor principale, urmând a se interveni apoi și pe interioarele de cartier. În acest moment, circulația se desfășoară normal, în condiții de iarnă”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Conducerea Ecosal ne-a declarat că, în funcție de necesitățile din teren, se va comanda și intervenția firmelor private de deszăpezire, care au câștigat, în toamnă, contractele scoase la licitație de Serviciul Public Ecosal.

Ce constructori fac deszăpezire la Galați

Reamintim că nu mai puţin de şase constructori importanţi din municipiul Galaţi, alături de Ecosal, sunt responsabili cu deszăpezirea orașului. La fel ca în anii trecuţi, Galaţiul a fost împărţit în şase zone, pentru o mai bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire, iar operatorii au fost desemnaţi în urma unei licitaţii organizate de Serviciul Public Ecosal.

Zona 1 – Veneta Coperture

În Zona 1, care va cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Zona Cătuşa 1 şi Dimitrie Cantemir, va acţiona SC Veneta Coperture SRL. Firma este pregătită să acţioneze cu şase încărcătoare frontale, nouă buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zona 2 – Citadina şi Lemacons

În Zona 2, căreia îi sunt arondate cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Cătuşa 2 şi Ţiglina II, vor lucra constructorii Citadina 98 şi Lemacons. Firmele sunt pregătite să acţioneze cu nouă încărcătoare frontale, 14 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zona 3 – Gendav

Cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti, care compun Zona 3, vor fi deszăpezite de SC Gendav SRL. Firma va acţiona cu 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zonele 4 şi 5 – Tancrad

Tancrad va deszăpezi Zona 4, care cuprinde cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Faleza Inferioară, Zona Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Coşbuc, Al. Măcelaru şi strada Traian, şi Zona 5, care cuprinde cartierele Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri, din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. În Zona 4, Tancrad va acţiona cu nouă încărcătoare frontale, 17 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat. În Zona 5, Tacrad va acţiona cu 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, un autogreder şi două bobcat.

Zona 6, care cuprinde cartierele Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan Cel Mare, având ca limite străzile Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului, va fi deszăpezită, şi în acest an, de Ecosal, care va acţiona cu tractoare, sărăriţe şi buldoexcavatoare, pe care le are deja în dotare.

Ecosal închiriază de la Tancrad și autocamioane cu lame şi sărăriţe (constructorul a câştigat un contract de 381.570 de lei, pentru oferirea spre închiriere a şapte astfel de utilaje).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.