Zeci de mii de petarde, confiscate

0
1150

Polițiștii gălățeni, efectuând activități în baza unui plan de acțiune pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice, au depistat mai multe persoane care intenționau să comercializeze fără drept, articole pirotehnice. Potrivit IJP Galați, peste 10 800 de petarde și 400 de baterii de artificii au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

“La data de 30 decembrie a.c., acționând în baza unui plan de acțiune pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice, polițiștii gălățeni au depistat, pe raza municipiului Galați, mai multe persoane care intenționau să comercializeze fără drept, articole pirotehnice. Astfel, pe strada Aleea Comerțului, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Priculoase au găsit, expuse spre vânzare, pe o masă din plastic, peste 660 de petarde, 64 de baterii de artificii și 17 baghete luminoase, toate din categoriile F1, F2 și F3. Pe Bulevardul Henri Coandă, din municipiul Galați, polițiștii aceluiași serviciu au depistat un bărbat, de 42 de ani, care intenționa să comercializeze fără drept 5 540 de petarde și 12 baterii de artificii. Tot pe Bulevadrul Henri Coandă, la punctul de lucru al unei societăți comerciale autorizate să comercializeze articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, polițiștii au găsit 2 050 de petarde și 8 baterii de artificii care erau oferite spre vânzare, fără drept. Alți doi bărbați, de 35 și 46 de ani, au fost depistați de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în parcarea aferentă unui fast food, respectiv, în piața din cartierul Micro 19, primul încercând să comercializeze 1 320 de petarde și 31 de baterii de artificii, cel de-al doilea, 1 000 de petarde și 20 de baterii de artificii. Acționând în baza aceluiaș plan, polițiștii secțiilor de poliție 1, 2 și 4 au ridicat 455 de baterii de artificii și peste 100 de petarde de la persoane care comercializau aceste articole, fără drept. În toate cazurile menționate, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea bunurilor respective, în vederea continuării cercetărilor”, transmite sursa citată.

Și jandarmii gălățeni au descoperit doi bărbați din Galați  în timp ce comercializau articole pirotehnice din clasa a II-a și a III-a și din categoria T. “Luni, 30 decembrie, jandarmii gălățeni aflați în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 4 poliție Galați au observat în parcarea unui hipermarket doi bărbați care comercializau articole pirotehnice, din portbagajul unui autoturism. La controlul mașinii, jandarmii au găsit baterii pirotehnice din clasa a 2-a și a 3-a cât obiecte artizanale pe bază de amestec pirotehnic din clasa T.
Cei doi bărbați, în vârstă de 23 ani, respectiv, 28 ani au declarat verbal jandarmilor că au cumpărat obiectele pirotehnice de la diferite persoane cu intenția de a le vinde la un preț mai mare. Pentru fapta lor, bărbații s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.
Reamintim că efectuarea oricăror operațiuni cu articole pirotehnice de către persoane neautorizate constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă”, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 16 =