WiFi4EU – Internet gratuit, la Galați, cu fonduri europene

0
629

Primăria le va oferi gălățenilor acces gratuit la internet în mai multe zone ale orașului, după ce municipalitatea a câștigat finanțare europeană de 15.000 de euro pentru a-i investi în rețele Wi-Fi. Hotspoturile Wi-Fi vor putea fi instalate în spații publice – parcuri și piețe, muzee, centre medicale, biblioteci, școli etc, de către societăți specializate înregistrate pe portalul Comisiei Europene. Anunțul a fost făcut, astăzi, de primarul Ionuț Pucheanu.

Uniunea Europeană finanțează cheltuielile ce vor acoperi costurile cu echipamentele și cu instalarea hotspoturilor Wi-Fi. În schimb, municipalitatea va acoperi cheltuielile de conectivitate (abonamentul la internet), cheltuielile de întreținere și operare a echipamentelor timp de cel puțin 3 ani. Primăria va achita costurile aferente procedurii de cerere de candidaturi (elaborarea caietului de sarcini), operarea rețelelor necesare pentru conectivitatea la internet (extinderea rețelei) sau echipamentelor suplimentare care nu sunt legate în mod specific de hotspoturile Wi-Fi (punctele de alimentare, mobilierul stradal etc.).

Rețeaua WiFi4EU din municipiul Galați trebuie să le asigura utilizatorilor servicii de internet de înaltă calitate. Municipiul Galați va încheia un abonament pentru internet de viteză de cel puțin 30 Mbps. Viteza rețelei a instalațiilor de interconectare va trebui să fie cel puțin echivalentă cu cea a conectivității utilizate de municipalitate pentru nevoile sale interne. Comisia Europeană va monitoriza de la distanță calitatea conectivității tuturor punctelor WiFi4EU.

Rețelele WiFi publice deja existente se vor putea alătura inițiativei WiFi4EU, sub rezerva respectării condițiilor care vor fi definite, inclusiv a unor specificații tehnice, pentru a nu afecta principalele caracteristici ale inițiativei WiFi4EU, cum ar fi faptul că accesul trebuie să fie gratuit și nediscriminatoriu și să respecte anumite cerințe de branding și condiții tehnice.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × one =