Weekend cinefil la Galați. ”Caravana Filmelor TIFF” revine la malul Dunării cu trei proiecții spectaculoase

0
1098

”Grație unui parteneriat cultural încheiat între Primăria municipiului Galați și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), în perioada 24-26 august, orașul nostru va fi gazda unei noi ediții a evenimentului ”Caravana Filmelor TIFF”, la care sunt așteptați să participe cât mai mulți iubitori de film. Și în acest an, cinematograful în aer liber va fi amenajat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, iar intrarea va fi liberă”, anunță Biroul de Presă al Primăriei.

Vineri, 24 august, de la ora 21.30, în prima seară de proiecții, gălățenii vor putea viziona ”România Neîmblânzită” în regia lui Tom Barton Humphreys, documentar care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg.

Sâmbătă, 25 august, de la 21.30, rulează pelicula ”Banii sunt bani/ Money’s Money”. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori.

Weekend-ul cinefil din Galați se încheie duminică, 26 august, cu un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă – ”Charleston”. Filmul, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno, este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Spectatorii vor urmări în aer liber povestea unui triunghi amoros care îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu.

La inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat, în data de 26 iulie, participarea municipiului Galați, în calitate de partener, împreună cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, la organizarea evenimentului ”Caravana Filmelor TIFF.

Primăria municipiului Galați va susține cu 15.000 de lei organizarea acestui eveniment, suportând costurile de difuzare și de realizare ale proiectului Caravana Filmelor TIFF 2018 (drepturi de autor pentru difuzarea filmelor, cheltuieli de transport București – Galați (tur-retur), echipamente de proiecție, sunet și logistică, echipă tehnică și nu numai).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.