Vrem o țară ca afară, dar ne comportăm ca vandalii. Automate noi de vânzare a biletelor, distruse în mai multe zone ale orașului

0
1506

Nici bine nu au fost montate noile automate de vânzare a biletelor pentru mijloacele publice de transport în comun că mai multe dintre ele au și fost vandalizate. Nu mai puțin de patru automate moderne de vânzare a biletelor, care fac parte din proiectul e-ticketing, de modernizare a transportului public în comun, finanțat cu fonduri europene, au fost distruse.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Sorin Enache, care a criticat dur apucăturile de vandal ale unora dintre cetățeni și a anunțat că Poliția Locală și cea națională au demarat o anchetă pentru a-i identifica pe răufăcători.

”Nici nu am finalizat lucrarile de montare a automatelor de vânzare bilete de transport (ticketing vending machine) și deja au fost vandalizate 4 bucăți în decurs de 16 zile. Deși am dispus monitorizarea lor de către Poliția Locală, se pare ca nu a fost suficient si astăzi a fost distrus cel de-al patrulea automat situat în str. Regiment 11 Siret!

Degeaba încercăm să facem schimbări și modernizări ale infrastructurii urbane dacă la nivelul mentalității și conștiinței civice rămânem repetenți! Ce resorturi interioare il poate împinge pe un gălățean să își reverse furia pe automatele de vânzare a biletelor? Hai să zicem că un nebun inconștient sparge un automat, dar să spargi 4 bucăți eu cred că este prea greu de explicat și de crezut că ar fi o întâmplare!

Se fac cercetări în această cauză de către echipe comune ale poliției locale și naționale și așteptăm rezultatele anchetei. Dacă cineva ne poate oferi date și informații referitoare la aceste incidente, rugăm să ne contacteze la primărie”, spune viceprimarul.

„Pentru prima dată, Primăria are o strategie privind modernizarea transportului public în comun. După achiziţionarea celor 17 troleibuze noi, sistemul e-ticketing este unul dintre paşii pe care îi facem pentru a le oferi gălăţenilor un transport public modern, eficient şi civilizat. Urmează să achiziţionăm primele autobuze noi, de mari şi mici dimensiuni, tramvaie moderne şi să schimbăm, pentru prima dată, liniile de tramvai şi căile de rulare datorită unor proiecte extrem de importante cu finanţare europeană. Mai mult, facem demersuri pentru extinderea reţelei de troleibuze în municipiul Galaţi. Strategia noastră se axează pe două componente – pe de o parte, înnoirea parcului auto, iar pe de altă parte modernizarea infrastructurii de transport. Totul pentru confortul cetăţenilor, cărora dorim să le oferim servicii de calitate”, declara, în primăvara acestui an, primarul Ionuţ Pucheanu.

Una dintre cele mai importante facilităţi pentru călători oferită de sistemul e-ticketing va fi titlul de călătorie pe o perioadă de timp (o oră sau mai mult), ce va fi valabil pe toate traseele.

Acesta va fi cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România.

Sistemul e-ticketing va deveni funcţional în curând, iar valoarea totală a proiectului este de 26.189.365 lei inclusiv TVA, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 23.936.290 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.