Vrei să fii voluntar pentru refugiații din Ucraina? Vezi aici cum.

0
777
În această perioadă dificilă, activităţile de voluntariat au un rol important în dezvoltarea durabilă a comunităţii, fiind benefice atât pentru voluntar ca individ, pentru comunitate, cât şi pentru întreaga societate, reprezentând un mod de abordare a nevoilor şi provocărilor actuale.
În această perioadă, voluntarii ISU Galați sunt alături de persoanele refugiate: în cortul de prim-ajutor, în puntele de informare alături de translatori, oferind apă și hrană refugiaților, îndrumându-i către locurile de cazare organizate la nivel județean sau către Regionala CFR Galați, unde primesc asistență de la autoritățile locale.
Pentru a deveni voluntar al ISU Galați, persoanele care se înscriu trebuie să fie apte din punct de vedere medical și psihologic și să nu fi fost condamnate pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție. În cadrul activităţii de înscriere, candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă documente:
– cerere de înscriere,
– certificat de cazier judiciar,
– copie după actul de identitate,
-aviz psihologic (nu adeverință) cu precizarea apt sau inapt pentru activitățile în cadrul unui serviciu de urgență,
– o adeverinţă medicală de la medicul de familie din care să reiasă, cumulativ, două dintre următoarele criterii: clinic sănătos, apt pentru efort fizic şi nu este în evidenţă cu boli cronice,
-alături de un act doveditor al ultimelor studii.
Recrutarea se va face în urma verificării documentelor menționate mai sus, depuse la sediul inspectoratului din strada Mihai Bravu, nr. 36.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.