Vor fi date publicității numele celor care nu și-au plătit impozitele. Persoanele fizice de la 10.000, firmele de la 50.000 lei

0
2237

Primăria a lansat în dezbatere publică proiectul unei hotărâri a Consiliului Local Galați în baza căreia vor fi publicate pe pagina de internet a Primăriei Galați numele persoanelor fizice și juridice care au datorii la plata impozitelor și taxelor locale. Dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind ”Stabilirea plafonului aferent obligațiilor fiscale restanțe ale contribuabililor bugetului local al municipiului Galați în vederea publicării listei restanțierilor pe pagină de internet a municipiului” se referă la stabilirea nivelului minim al datoriilor de la care vor fi publicate numele datornicilor la bugetul local, în proiectul de hotărâre fiind propuse două niveluri, de 1.000 de lei pentru persoanele fizice și de 50.000 lei pentru persoanele juridice. ”Se stabilește plafonul aferent obligațiilor de plată restante față de bugetul local datorate de contribuabilii persoane fizice și juridice în vederea publicării pe pagina de internet a listelor cu contribuabilii care figurează în evidențele fiscale cu obligații restante, după cum urmează: 1.000 lei în cazul persoanelor fizice și 5.000 lei în cazul persoanelor juridice”, se spune în proiectul de hotărâre menționat. Această inițiativă are la bază prevederile Legii nr 207/2015, care la art 2,aliniatul (2), litera (b), impune că în vederea descurajării acumulării unor arierate de către contribuabilii persoane fizice sau juridice, organele fiscale au obligația de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor care înregistrează obligații fiscale, precum și cuantumul sumelor datorate. Lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni calendaristice din trimestrul următor.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare a persoanelor interesate, pot fi depuse zilnic până la data de 29.01.2018 prin email, pe adresa de e-mail ”Comunicare” de pe site-ul Primăriei Galați utilizându-se formularul online postat pe siteul primăriei la secțiunea „transparență decizională” sau prin poștă, la adresa primăriei: Primăria Galați, Registratura Generală din Galați, str. Domnească nr. 54.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.