Voluntariat la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

0
1242

Începând de astăzi, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, reia activitățile de voluntariat pentru toți cei care își doresc să se implice în activități specifice de bibliotecă și în evenimente culturale dedicate copiilor, adolescenților și adulților.

Îi așteptăm cu drag, să devină voluntari, pe toți cei cărora le plac cărțile, au drag de lectură, dispun de timp liber și vor să se implice activ în viața comunității gălățene. Stagiul de voluntariat la Bibliotecă se va desfășura în condițiile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România.

Copiii care au sub 16 ani pot deveni voluntari doar cu acordul părinților, care își vor da acceptul completând un formular pe care îl pot descărca de pe site-ul Bibliotecii.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați informațiile de pe pagina Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” www.bvau.ro/voluntariat.php sau la numărul de telefon 0236411037 int. 105.

Precizăm că oricine poate să devină voluntar și să aducă astfel o contribuție, cât de mică, societății în care trăim. Important este să își dorească acest lucru.

Cei tineri pot socializa, pot deprinde abilități de comunicare, își pot îmbogăți cultura generală și își pot construi un CV atractiv, în care perioada de voluntariat poate fi trecută ca experiență. În al doilea rând, pot testa astfel o posibilă carieră, își creează contacte care le pot fi folositoare în viitor. Ajută la crearea unei comunități mai bune în care să le placă să trăiască încă zeci de ani. Și, nu în ultimul rând, își fac noi prieteni!

Șomerii, stând acasă, cu siguranță, nu își vor găsi locul de muncă ideal! Implicându-se în activități de voluntariat au șansa de a acumula noi experiențe. Totodată își creează noi contacte care îi pot ajuta cu îndrumare și consiliere în vederea ocupării unui post. Au astfel ocazia de a nu își ieși ”din mână” în ceea ce privește munca și de a nu se plafona stând în casă.

Cei care sunt angajați pot rupe, prin acțiuni de voluntariat, rutina zilnică și, de ce nu, monotonia vieții cotidiene, iar părinții pot da un exemplu copiilor prin implicarea în proiecte dedicate comunității. 

Ne bucură interesul arătat de gălățeni, având la acest moment numeroase solicitări atât din partea copiilor cât și din partea adulților. Unii dintre seniorii care își doresc să devină voluntari, deși nu mai activează profesional, vor să fie de folos societății, să fie activi și să se implice în activitățile Bibliotecii.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 5 =