Vitezomanii, arși la portofele de Poliția Rutieră

0
342
În perioada 8 -14 august, polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Galați au desfășurat o acțiune, pe raza județului Galați, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
Pe parcursul celor 7 zile în care s-a desfășurat acțiunea, polițiștii au controlat 716 autoturisme și au aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în cuantum de 1 670 000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 74 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 68 pentru depășirea vitezei legal admise cu peste 51 de km/h, și 6 pentru depășirea vitezei cu peste 71 de km/h.
Totodată,  polițiștii au constatat comiterea a 14 infracțiuni, dintre care 4 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  7 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și 3 sub influența substanțelor psihoactive.
Exemple:
Pe D.N. 25A,  în localitatea Fundeni, un bărbat,  de 50 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar conducând autoturismul cu viteză de 117 km/h.
De asemenea, în localitatea Umbrărești, un alt bărbat, de 29 de ani, a condus autoturismul cu 114 km/h.
În afara localității Priponești, polițiștii au înregistrat cu aparatul radar un autoturism, condus de un bărbat,  de 50 de ani, care rula cu viteza de 163 de km/h.
În toate cazurile, conducătorii auto au fost sancționați cu 1450 de lei amendă contravențională și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =