Vin dinozaurii la Galaţi! Dino Parc Râşnov se mută la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
9225

Vedeta expoziţiei – o specie de dinozaur zburător, care a trăit în Cretacic acum 70 milioane de ani, dotat cu un sistem Animatronic care îi permite să îşi mişte aripile şi să scoată sunete.

De miercuri, de 19 iulie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va putea fi vizitată expoziţia temporară „Pe urmele dinozaurilor”, realizată cu sprijinul Dino Parc Râşnov, în care publicul va putea descoperi câteva replici ale unor specii de dinozaur, carnivori sau ierbivori.

Este vorba de Pteranodon (Aripa fără Dinţi, carnivor), Oviraptor (Hoţul de Ouă, carnivor), Ankylosaurus (Şopârla Anchilozată, ierbivor), Ceratosaurus (Şopârla cu Coarne, carnivor) şi Deinonychus (Gheară Teribilă, carnivor). Este pentru prima dată când această expoziţie itinerantă de la Dino Parc Râşnov va rămâne pentru o perioadă mare de timp într-un singur loc, până acum dinozaurii fiind prezenţi doar la acţiuni de câte o zi în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Sf.Gheorghe şi Cluj.

„Exponatul Pteranodon, o specie de dinozaur zburător care a trăit în Cretacic acum 70 milioane de ani, va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor fiind dotat cu un sistem Animatronic care îi permite să îşi mişte aripile şi să scoată sunete în momentul când o persoană intră în raza de acţiune a senzorului de mişcare montat în apropierea acestuia. Exponatele sunt prezentate la o scară mai mică decât cea reală, fiecare având dimensiuni de 2,5×1,5 metri”, a declarat Florin Matei, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Expoziţia mai cuprinde şi replici de fosile aparţinând celui mai mare animal zburător care a existat vreodată în lume: Hatzegopteyx thambena, specie descoperită în 1978 de paleontologul Dan Grigorescu în zona Haţegului. Un element de noutate îl reprezintă şi posibilitatea vizionării unor scurt-metraje interactive, cu tematică din lumea dinozaurilor sau alte domenii, în singura sală de cinema 12D existentă într-un muzeu din România, aflată la parterul instituţiei muzeale gălăţene.

Expoziţia rămâne deschisă până pe data de 17 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.