Viitura de pe Prut s-ar putea atenua

0
1310

Potrivit Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, astăzi, la ora 11.00, „la stația hidrometrică Rădăuți-Prut s-a atins vârful maxim de viitură nivelul este în ușoară scădere + 273 cm peste COTA DE PERICOL (valoare maximă înregistrată peste COTA DE PERICOL a fost de + 275 cm). În acest moment viitura de pe râul Prut se propagă spre Acumularea Stânca Costești unde va fi atenuată în siguranță.
La stația hidrometrică  Oroftiana nivelul scade în fiecare oră cu circa 20 de cm,  aval STÂNCA nivelul este constant având valoare de +75 cm peste COTA DE PERICOL.
Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și Sistemele de Gospodărire a Apelor din subordine  monitorizează în permanență nivelurile și debitele de pe cursul de apă Prut.
De asemenea, personalul de la Sistemul de Gospodărire a apelor Galați intervine pe râul Prut, în zona digului  Brateșul de Sus, unde s-a format un blocaj de arbori”.

Autoritățile gălățene rămân, însă, în alertă, cu atât mai mult cu cât ploile torențiale încă provoacă probleme în județ; seara trecută de pildă, la Vameș, o ploaie torențială a provocat un torent care s-a scurs cu mare viteză pe una din ulițe. Din fericire, pe stradă nu s-a aflat nimeni în acel moment, pentru că furia apei ar fi putut provoca victime. Nici locuințele nu au fost inundate, a transmis ISU Galați.

foto – arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.