VIDEO Iată cum funcționează sistemul e-ticketing și automatele de vânzare a biletelor pentru transportul în comun

0
4951

Transurb vă prezintă pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a beneficia de noul sistem de e-ticketing, investiție cu fonduri europene derulată de Primărie pentru modernizarea transportului public în comun.

Pentru a beneficia de noul sistem de e-ticketing, este necesar să achiziționați cardul de călătorie, de la cabinele Transurb.
Călătorii pot apoi folosi automatele de vânzare a biletelor din stațiile sistemului public de transport pentru consultarea sau reîncărcarea cartelelor de călătorie cu titluri de călătorie (portofelul electronic).

Pentru a consulta informații despre titlurile tarifare înscrise pe un card de călătorie TRANSURB, se vor efectua următorii pași:

1. Călătorul selectează butonul ”REÎNCARCĂ/CONSULTĂ CARD” din partea centrală a ecranului.
2. Aplicația afișează mesajul ”Așezați cardul pe suportul special de citire”.
3. Călătorul așează cardul de călătorie în locul marcat pe automatul de vânzare în acest scop.
4. Aplicația dezactivează butonul cu informațiile aferente călătoriilor rămase pe card (nu se va putea selecta pentru reîncărcare) dacă pe suport a fost așezat un card nereîncărcabil.
5. Aplicația citește informațiile înscrise pe card (este afișat un mesaj de așteptare).
6. Aplicația afișează pe ecran titlurile tarifare existente pe card și informațiile aferente acestora (valabilitate abonamente, număr călătorii rămase, valoare rămasă pe portofelul electronic).
7. Călătorul consultă prin citire informațiile afișate pe ecran despre titlurile tarifare de pe card.
8. Aplicația afișează un mesaj de eroare în cazul poziționării greșite a cardului.
9. Călătorul depărtează cardul de pe suportul special pentru a termina sesiunea de lucru și a reveni în pagina principală.
10. Aplicația afișează automat ecranul inițial după 30 de secunde de inactivitate.
Pentru informații, vă puteți adresa personalului aflat la cabinele sau centrele de informare Transurb!

Pentru reîncărcarea portofelului electronic, parcurgeți următorii pași:

1. Selectați ”Portofel electronic nenominal”.
2. Aplicația afișează informațiile citite din portofel (denumire, sold curent) și interfața pentru introducerea sumei de realimentare.
3. Introduceți suma dorită care va fi încărcată în portofelul electronic prin acționarea butoanelor +1 (pentru a incrementa suma cu 1 leu) și +5 (pentru a incrementa suma cu 5 lei).
4. Aplicația afișează la fiecare incrementare suma de reîncărcat.
5. Selectați butonul ”0 Resetează” în caz de eroare, iar suma de reîncărcat devine zero.
6. Selectați butonul ”CONFIRMĂ”.

Plata cu numerar

1. Acționați butonul ”NUMERAR”
2. Aplicația afișează o animație care prezintă instrucțiunile de plată cu numerar.
3. Urmați instrucțiunile:
– introduceți bancnote în fanta pentru bancnote și/sau
– introduceți monede în fanta pentru monede
– repoziționați cardul de transport pe suportul portocaliu, în cazul în care l-a ridicat
4. Aplicația afișează suma rămasă de achitat ca diferență dintre costul reîncărcării și suma deja introdusă în automatul de vânzare.
5. Automatul de vânzare dă rest suma introdusă este mai mare decât costul reîncărcării.
6. Aplicația emite chitanța și afișează mesajul pentru ridicarea cardului, a chitanței și a restului.
7. Aplicația afișează intermitent pictogramele cardului până la ridicarea de către călător.
8. Aplicația efectuează operațiunea de ”Emitere chitanță” cu datele tranzacției.

Stimați călători, Pentru reîncărcarea portofelului electronic urmați următorii pași:1. Selectați ”Portofel electronic nenominal”.2. Aplicația afișează informațiile citite din portofel (denumire, sold curent) și interfața pentru introducerea sumei de realimentare.3. Introduceți suma dorită care va fi încărcată în portofelul electronic prin acționarea butoanelor +1 (pentru a incrementa suma cu 1 Leu) și +5 (pentru a incrementa suma cu 5 Lei.4. Aplicația afișează la fiecare incrementare suma de reîncărcat.5. Selectați butonul ”0 Resetează” în caz de eroare, iar suma de reîncărcat devine zero.6. Selectați butonul ”CONFIRMĂ”Plata cu numerar1. Acționați butonul ”NUMERAR”2. Aplicația afișează o animație care prezintă instrucțiunile de plată cu numerar3. Urmați instrucțiunile: – introduceți bancnote în fanta pentru bancnote și/sau- introduceți monede în fanta pentru monede- repoziționați cardul de transport pe suportul portocaliu, în cazul în care l-a ridicat 4. Aplicația afișează suma rămasă de achitat ca diferență dintre costul reîncărcării și suma deja introdusă în automatul de vânzare5. Automatul de vânzare dă rest suma introdusă este mai mare decât costul reîncărcării.6. Aplicația emite chitanța și afișează mesajul pentru ridicarea cardului, a chitanței și a restului.7. Aplicația afișează intermitent pictogramele cardului până la ridicarea de către călător.8. Aplicația efectuează operațiunea de ”Emitere chitanță” cu datele tranzacției.

Gepostet von Transurb Galați am Freitag, 19. Juni 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.