Veste bună pentru şoferi: DN 24D va fi, în sfârşit, reabilitat

0
2290

DN 24D, drumul naţional care leagă Galaţiul de Bârlad, va fi reabilitat anul viitor. Lucrările vor demara în primăvară, iar până în toamna anului 2018 vor fi refăcute complet sectoarele cuprinse pe segmentul Bârlad – Cuca, foarte degradate în prezent, cu gropi şi numeroase porţiuni cu denivelări. Potrivit oficialilor de la Drumuri Naţionale, vor fi reabilitaţi minimum 25 de kilometri ai DN 24D.

„Vom intra începând de la Bârlad, unde ei au nouă kilometri, până la Bălăbăneşti şi vom continua. Vreau să facem cel puţin 25 de kilometri dinspre Bârlad, cam atâţia sunt cu probleme mari. Îi vom face sută la sută în regie proprie, cu asfalt produs la staţia noastră, cu utilajele noastre şi oamenii noştri”, a declarat Ovidiu Laicu, directorul general al Direcţiei de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. Va fi pentru prima dată când DN 24D va beneficia de lucrări de reabilitare. Din anul 2008, de când drumul a fost preluat de la Consiliul Judeţean şi ridicat la rang de drum naţional, calea de comunicaţie a fost supusă doar unor lucrări de reparaţii obişnuite.

„Din anii ’70, de când s-a creat acest drum, s-au făcut doar lucrări de întreţinere curentă cu tratamente bituminoase, care nu au fost însă suficiente pentru traficul greu actual”, a declarat şi noul şef al SDN Galaţi, Petru Tudorache.

Reamintim că, în luna septembrie a acestui an, zeci de şoferi gălăţeni au organizat un protest pe DN 24D pentru a trage un semnal de alarmă privind starea jalnică a drumului, pe anumite sectoare. Conducătorii auto au cerut insistent oficialilor de la Drumuri Naţionale să repare şoseaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.