Veste bună: cei trei adulţi de la Infecţioase nu au coronavirus!

0
1800

Cei trei adulţi, doi bărbaţi şi o femeie, internaţi, la finele săptămânii trecute, la Spitalul de Boli Infecţioase nu sunt infectaţi cu coronavirus, aceştia urmând să fie externaţi, sau, după caz, să îşi continue perioada de autoizolare la domiciliu, până la împlinirea celor 14 zile. În schimb, autorităţile aşteaptă, acum rezultatul analizelor pentru alte două cazuri, doi copii, unul de 5 ani şi al doilea de 3 ani, internaţi vineri şi duminică seară. Deşi ultimul copil internat nu a călătorit în străinătate, părinţii săi au revenit, în urmă cu 11 zile, în ţară din Veneţia, iar în momentul în care aseară copilul s-a simţit rău, a fost chemată ambulanţa.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Galaţi există 364 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 4 persoane aflate în carantină în spaţii speciale amenajate de autorităţi.

Pentru verificarea respectării condiţiilor de autizolare la domiciliu, începând de astăzi, echipe mixte compuse din poliţişti şi medici DSP vor verifica, prin sondaj, la domiciliu, persoanele autoizolate. Potrivit regulilor stabilite la nivel naţional, persoanele care se află în autoizolare la domiciliu nu pot părăsi casa nici măcar o dată pe zi (aşa cum se stabilise, în mod iniţial, la Bucureşti), urmând ca mâncarea sau alte produse necesare să le fie aduse de rude sau prieteni. În cazul în care nu are cine să le aducă aceste provizii, persoanele autoizolate pot cere ajutor sunând la DSP Galaţi, urmând ca alimentele să le fie asigurate  prin grija primăriilor (prin cantinele de ajutor social sau alte surse, în cazul primăriilor de comune).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.