Verificări ISU la biserici şi mănăstiri, înainte de Înviere

0
559

În această perioadă, lucrătorii ISU Galaţi din cadrul departamentului de Prevenire a Incendiilor au efectuat verificări la peste 30 de biserici şi cinci mănăstiri din judeţul Galaţi, lăcaşe de cult care se pregătesc să primească credincioşii în Noaptea de Înviere. Pompierii gălăţeni verifică existenţa extinctoarelor, a planurilor de evacuare în caz de incendiu, a sistemului de deschidere a uşilor bisericilor (recomandate a rămâne pe poziţia “deschis” toată noaptea), dar şi altor măsuri.

Pentru evitarea situaţiilor neplăcute, ISU Galaţi reaminteşte tuturor faptul că, la slujbele de Înviere, trebuie limitat accesul credincioşilor în incinta bisericilor peste capacitatea încăperii. De asemenea, pompierii recomandă ca toate lumânările să fie stinse la terminarea activităţilor, iar resturile să fie depozitate în locuri sigure, în afara bisericii. Totodată, trebuie acordată o atenţie deosebită locului în care se parchează autovehiculele în apropierea bisericilor, astfel încă să nu se blocheze accesul forţelor de intervenţie, ăn cazul izbucnirii unui incendiu.

prin măsuri de control al parcării autovehiculelor. Ieşirile trebuie marcate corespunzător şi trebuie asigurate cel puţin două căi, distincte şi independente, pentru evacuare”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La bisericile deja verificate nu au fost găsite nereguli, dar controalele pompierilor vor continua şi zilele următoare.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − eleven =