Vedeta Forţelor Aeriene Române, în show aviatic la Vădeni! Demonstraţie cu zeci de avioane, elicoptere şi alte aparate de zbor

0
1679

Iubitorii aviaţiei sunt aşteptaţi, sâmbătă, 26 mai, de la ora 10,00, la „Vădeni Fly-In”, ediţia 2018. Devenită deja o tradiţie în sud-estul ţării, manifestarea a ajuns la a 11-a editie!

La fel ca în anii trecuţi, Forţele Aeriene Române au confirmat participarea la sărbătoarea zborului de la Galaţi şi Brăila. Aeronave de luptă MIG 21 Lancer, avioane de antrenament IAR 99 şi YAK 52, elicoptere IAR 316 B şi IAR 330 Puma, de la Baza 86 Aeriană Borcea, Baza 95 Aeriană Bacău, Aerodromul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Buzău vor încânta publicul prezent la aerodromul Aerial Club.

Potrivit instructorului de zbor Albert Malaxa, preşedintele Aerial Club Galaţi, surpriza Vădeni Fly In 2018 va fi, fără doar şi poate, vedeta Forţelor Aeriene Române F 16 Falcon, în evoluţie la verticala aerodromului. Aeronavele vor evolua atât individual, cât şi în formaţii, aceasta fiind una dintre ocaziile rare pentru spectatorii din zonă să vadă în zbor aeronavele militare româneşti.

De asemenea, publicul spectator va putea admira şi elicopterul SMURD, de tip EC 135, care va staţiona la aerodromul Aerial Club de la Vădeni, în măsura în care nu va fi solicitat pentru intervenţii specifice.

În timpul Vădeni Fly-In 2018, spectatorii pot vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din toată ţara. Din reţeta întâlnirii zburătorilor nu vor lipsi atât de apreciatele salturi ale paraşutiştilor. După ora 14,00, cand motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galaţi şi Brăila, vor putea să stea de vorbă cu piloţii şi să facă fotografii. Suntem siguri ca mulţi dintre ei vor reveni la Vădeni să mai zboare sau chiar să urmeze cursurile şcolii de zbor Aerial Club.

Aerial Club Galaţi este o asociaţie non-profit, apolitică, ce are ca scop promovarea şi dezvoltarea sporturilor aviatice. A luat fiinţă în anul 2003, ca urmare a dorinţei comune a câtorva entuziaşti de a da o formă legitimă şi legală activităţilor de tip aeronautic în zona de sud-est a ţării. Activitatea Aerial Club Galaţi este diversificată atât ca aparate de zbor (paraşute, parapante, deltaplane, motoparapante, motodeltaplane, avioane ultrauşoare), cât şi ca activităţile legate de zbor (şcoala de zbor sportiv, zboruri de agrement, dar şi misiuni de zbor în folosul activităţilor ecologice sau pentru căutare sau observare în situaţii de urgenţă, activităţi în scop turistic, publicitate aeriană, consultanţă în achiziţia de aparate de zbor, echipamente şi accesorii specifice).

Aerial Club Galaţi, singurul aeroclub privat din zona Galaţi-Brăila-Vaslui-Tulcea-Vrancea, dispune de propriul teren de zbor, în comuna Vădeni din judeţul Brăila, unde oferă capacităţi de hangarare (sub pază 24 de ore din 24), alimentare şi mentenanţă aparate de zbor ultrauşoare, sală de pregătire teoretică, informare meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.