Vânzarea XXL Megadiscount din Galaţi, printre tranzacțiile imobiliare ale primului semestru din 2017

0
1730

Potrivit unui raport al companiei de consultanţă C&W Echinox, în primul semestru al anului 2017 valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare din România a ajuns la 530 milioane euro, fiind înregistrată o creştere cu 43% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Această creștere se datorează în special tranzacţiilor cu spaţii comerciale. „Astfel, în primele şase luni au fost consemnate nu mai puţin de şase tranzacţii care au implicat portofolii de spaţii comerciale, amintind aici participaţia de 50% achiziţionată de grupul Atterbury din patru centre comerciale Iulius Mall, achiziţiile grupului Mitiska (50% dintr-un portofoliu de opt parcuri comerciale, respectiv un portofoliu format din alte 11 parcuri comerciale), vânzarea ultimelor patru spaţii în care mai funcţionau hipermarketuri Real, vânzarea spaţiilor Praktiker din Ploieşti şi Constanţa, respectiv vânzarea spaţiilor XXL Megadiscount din Galați și Sibiu”, se arată în raport. În toamna anului trecut, retailerul german REWE, care deținuse și rețeaua de supermarketuri Billa, transformată ulterior în XXL Mega Discount, a luat decizia să vândă și supermarketul din cartierul Dunărea, precum și magazinul similar de la Sibiu. Cele două magazine vor ajunge în rețeaua Penny Market, un alt lanţ al retailerului german.

Creșterea valorică a tranzaciilor imobiliare din primele 6 luni ale lui 2017 s-a produs pe fondul creşterii consumului. Economia României a înregistrat în primele şase luni ale anului o creştere de 5,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aproape un sfert dintre tranzacţiile imobiliare au avut loc în Bucureşti. „Piaţa din Bucureşti a atras 24% din volumul total de investiţii, în Capitală fiind tranzacţionate în special clădiri de birouri, precum Green Court C, Polona Business Center, ART Business Center 7 sau Cascade Offices. În afara Bucureştiului, pe lângă proprietăţile de retail au fost tranzacţionate spaţii logistice şi industriale în preajma oraşelor Sibiu şi Piteşti”, se arată în raportul C&W Echinocţiu.

Tim Wilkinson, unul dintre partenerii C&W Echinox, apreciază că interesul investitorilor faţă de activele imobiliare din România va aduce un plus de lichiditate. „Există o evidentă schimbare pozitivă cu privire la interesul investitorilor faţă de activele imobiliare, în special de la începutul anului 2017. Acest fapt va aduce o lichiditate suplimentară în piaţă, dar nu va avea un impact asupra randamentelor pe termen scurt, în condiţiile în care investitorii sunt în continuare foarte atenţi în procesul de selecţie a activelor ţintă”, a declarat Wilkinson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.