Valoarea amenzilor s-a dublat în semestrul I, la Poliţia Locală

0
700

Peste 13.000 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproximativ 4,4 milioane lei, au fost aplicate de poliţiştii locali, de la începutul anului, numărul amenzilor crescând cu 15%, iar valoarea lor s-a dublat faţă de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe sancţiuni contravenționale, 9.275,  au fost aplicate pe componenta de ordine publică, valoarea acestora fiind de peste 2,5 milioane lei.

Totodată, au fost constatate un număr de 165 fapte cu caracter penal,dintre care 86 în flagrant și a fost confiscată marfă în valoare de peste 24.000 lei.

De asemenea, au fost înregistrate peste 2.400 de sesizări telefonice, 476 dintre ele vizând tulburarea liniştii publice. Urmează abaterile pe linie de legislaţie rutieră – garaje sau parcări blocate voluntar în număr de 405 şi parcări neregulamentare în număr de 439.

Prin aplicația „City App”, au fost înregistrate un număr de 162 sesizări, din care au fost soluționate 139 iar 23 sunt în curs de soluționare.

Baza de date a fost utilizată în peste 10.000 de  cazuri.

,,Polițiștii locali nu au scăzut fermitatea în aplicarea legii, astfel că în perioada analizată numărul sancțiunilor a crescut cu aproximativ 15%, iar valoarea amenzilor s-a dublat, concluzia generală fiind că în pofida înăspririi cadrului legal, cetățenii continuă să încalce legea chiar dacă amenzile sunt destul de mari. Pentru perioada următoare, vom intensifica activitățile de identificare și luarea măsurilor împotriva persoanelor care tulbură ordinea și liniştea publică, vom fi mai prezenți în zona piețelor pentru supravegherea activității comerciale și nu în ultimul rând vom fi mai activi în ceea ce privește respectarea normelor legale”, a declarat directorul  Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × three =