Valea Mărului, Slobozia Conachi și Berești-Meria, în plină dezvoltare

0
642
Sate fără apă și canalizare, școlile în frig, bisericile stăteau să cadă, cimitirile pline de bălării, întuneric pe ulițe, hoți de porumb, noroi peste tot, case mereu inundate, bază sportivă în paragină, dispensare urâte și fără de medici…
Așa ”trăia” comuna Valea Mărului, până să fie condusă de primarul PSD Virgil Doca, recunoscut drept unul dintre cei mai gospodari aleși din județul Galați, sociabil, deschis, energic și cu mare dragoste pentru comună și vălmăreni.
”Primarul care stă cu ușa deschisă”, așa cum i se spune, a făcut să fie lumină pe străzi – chiar și-n cimitir, apa este pe fiecare uliță a satelor 24 de ore din 24, școlile și elevii îi sunt parteneri, oamenii riverani pârâului Geru dorm liniștiți după ce s-a decolmatat Valea Gerului, iar bisericile, care stăteau să cadă, astăzi sunt mărturie că vălmărenii sunt creștini. Acolo unde a trebuit să fie pod, pod s-a făcut și cărți despre istoria locurilor au fost scoase. ”Visul pe care l-am avut e astăzi realitate! Avem contracte de finanțare de aproape 10 milioane de euro”, spune primarul Virgil Doca, care are o echipă cu care se mândrește și mărturisește că întotdeauna a găsit sprijin la Consiliul Județean și la Guvernul României, pentru susținerea proiectelor sale!
Nici la Slobozia Conachi investițiile nu bat pasul pe loc. Comuna, condusă de unul dintre cei mai activi primari din județul Galați – social-democratul Emil Dragomir, a realizat multe pentru comunitate și oamenii săi, iar în prezent se zbate pentru a aduce gazul în gospodăriile tuturor localnicilor.
Primăria are proiecte de investiții de peste 17 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor, modernizarea cabinetelor medicale și a școlilor, cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală, amplul program al PSD care a contribuit masiv la dezvoltarea tuturor localităților din România.
La Slobozia Conachi, modernizarea rețelei de drumuri de interes local continuă, urmând să fie investiți aproape 5 milioane de lei. Un proiect important pentru comunitate vizează reabilitarea și modernizarea dispensarelor din satul Slobozia Conachi și din satul Izvoarele, cu peste 2,7 milioane de lei. În plus, Primăria mai are un proiect de investiții în contractare pentru consolidarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Slobozia Conachi, fiind vorba despre o investiție de peste 1,6 milioane de lei.
„Un primar bun ascultă și susține toate părerile cetățenilor, este responsabil și face tot posibilul ca oamenii să ducă un trai decent!”, spune primarul comunei Berești-Meria, social-democratul Victor Dorobăț, a cărui preocupare este să atragă cât mai multe fonduri de la Guvern și de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea comunei și bunăstarea cetățenilor. Iar eforturile depuse de ales și echipa sa au dat roade, în prezent comuna Berești-Meria putându-se lăuda cu mai multe proiecte de înființare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, de modernizare a infrastructurii rutiere, de reabilitare a mai multor școli și nu numai, investiții care depășesc 20 de milioane de lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 7 =