Val de ger, ninsori și vânt puternic! Cod Portocaliu de vreme rea

0
1081

Iarna revine în forță! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de vreme severă, anunțând că, începând din noaptea de duminică spre luni și până pe data de 1 martie, gerul va cuprinde toată țara. Meteorologii anunță temperaturi chiar și de -22 de grade, vânt puternic și ninsori.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Notă: din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.
În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologieva emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene
”, potrivit ANM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.