Urmează patru zile de mâncare bună, concerte, proiecţii de film şi distracţie în Grădina Publică

0
11425

Începând de mâine, 13 septembrie şi până duminică, 16 septembrie, Grădina Publică va fi centrul distracţiei de bună calitate asezonată cu mâncare fină, preparată de chefi profesionişti. Este vorba despre Street Food Festival, cea mai mare reţea de evenimente din Europa dedicată mâncării stradale care se opreşte, timp de patru zile, la Galaţi.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestui festival, Primăria municipiului Galaţi a contribuit cu 167.000 de lei, iar organizatorii au alocat cu o sumă dublă. “Este pentru prima dată când conceptul de Street Food Festival ajunge la Galaţi, eu am văzut acest gen de eveniment, anul trecut, la Bucureşti şi de atunci am militat să se organizeze şi la Galaţi. Sper să aibă acelaşi succes şi la Galaţi, mai ales că, din datele prezentate de organizatori, cred că până acum numărul participanţilor la astfel de evenimente la nivel naţional depăşeşte jumătate de milion de oameni. Genul acesta de concept variază, deocamdată vorbim de acest format – spectacole culinare, cinematograf în aer liber, concerte de jazz şi muzică pe placul tinerilor, pentru că genul acesta de evenimente, din păcate, a cam lipsit Galaţiului şi încercăm să corijăm acest lucru, veţi vedea o altă abordare a Primăriei din acest punct de vedere şi anul viitor”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, prezent la conferinţa de presă de promovare a Street Food Festival (foto2).

Potrivit lui Cătălin Câmpean, manager comercial Street Food Festival, la cele  41 de bucătării mobile ce vor fi amplasate în Grădina Publică vor fi pregătite tot felul de specialităţi, de la mâncare asiatică (cu nelipsitul pui shanghai, asezomat cu ulei de susan şi de soia), mâncare  mexicană (chilli con carne, taco, burrito sau quesadilla) sau mediteraneeană (din care nu lipsesc felurile greceşti – gyros cu carne de pui, vită, oaie, miel sau berbecuţ, cu tzatziki, sau ceva mai light, gen mykonos salad), până la burgeri exotici, faimosul fish&chips sau chicken bomb ori spicy wings, toate meniurile urmând să fie gătite direct în faţa clienţilor de către chefi profesionişti.  Evident, nu vor lipsi tonetele cu dulciuri (celebrele gofre belgiene nu lipsesc din meniu!) şi nici cele cu băuturi alcoolice şi/sau răcoritoare.

De altfel, vineri, de la ora 15.00, cunoscutul Chef Foa se va afla în Grădina Publică unde va împărtăşi din secretele sale elevilor celor două licee de industrie alimentară din Galaţi (Colegiul Tehnic “Dumitru Moţoc” şi Colegiul de Industrie Alimentară “Elena Doamna”), explicându-le tinerilor cum l-au ajutat cursurile de bucătar făcute în Marea Britanie şi Franţa să devină un renumit şi apreciat bucătar.

În afară de mâncare (disponibilă joi şi vineri de la ora 12.00 la ora 23.00, iar sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00 la ora 23.00), vizitatorii pot petrece timpul liber urmărind, în fiecare seară, de la ora 21.30, proiecţii cinematografice în aer liber (joi– No reservation, vineri – Haute Cuisine, sâmbătă – Chef şi duminică – Big Night), sau ascultând concertele programate: joi – 19.30-  Rockabella, 21.00 – The Mono Jacks, vineri – 18.00 – Melting Dice, 19.30 – Ligia Hojda, 21.00- Cuibul, sâmbătă – 18.00 – Gabriel Costa & Alex Man, 19.30- Soul Serenade, 21.00 – Ana & the Changes şi duminică – 19.30 – Rubie, 21.00 – Grimus. Nici copiii nu sunt uitaţi, organizatorii asigurând în fiecare zi un program special dedicat celor mici (joi şi vineri de la 12.00 la 21.00 şi sâmbătă şi duminică, de la 10.00 la 21.00), cu fotografii la minut, pictură pe faţă, jocuri interactive, muzică şi dans şi evident, baloane colorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.