Universitatea „Dunărea de Jos“ va începe cursurile cu prezenţa fizică a studenţilor.

0
673
Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi a decis, cu unanimitate de voturi, să înceapă cursurile cu prezenţa fizică a studenţilor. Este printre puţinele universităţi din ţară unde s-a luat această decizie. Universitatea are o strategie de testare rapidă şi RT-PCR pentru a preveni şi localiza la timp orice potenţial focar.
Anul universitar 2021-2022 se va desfăşura „faţă în faţă” (on-site), cu excepţia situaţiilor în care consiliile facultăţilor constată că nu se pot respectă cerinţele de distanţare fizică, potrivit prevederilor legislaţiei în vigoare privind Covid-19.
„Acest lucru a fost hotărât de către Consiliul de Administratie şi Senatul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, cu unanimitate de voturi. Aşadar, dragi studenţi,  începând cu 4 octombrie, va aşteptăm să începeţi parcurgerea celei mai frumoase şi dinamice perioade din viaţă voastră”, a anunţat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, prof. ing. Puiu Lucian Georgescu.
Cursurile şi lucrările practice se vor desfăşura conform prevederilor legislaţiei în vigoare şi se vor adapta în funcţie de situaţia epidemiologică şi a hotărârilor comitetului pentru situaţii de urgenţă.
„Vom avea special amenajat pentru studenți,  din nou, un centru de vaccinare în cadrul Complexului studenţesc “Al. I. Cuza”. Avem în stoc peste 100.000 de măști, ca şi anul trecut vom avea o strategie de testare rapidă şi RT-PCR pentru a preveni şi localiza la timp orice potenţial focar”, a declarat prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, dr. Alexandru Nechifor.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 17 =