Universitatea Dunărea de Jos va concepe drone cu utilitate în domeniul militar

0
533

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a încheiat un parteneriat de dezvoltare științifică și cercetare cu BlueSpace TECHNOLOGY. „Părțile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung ce va aduce un aport semnificativ domeniului de inovație al ingineriei moderne. Analiza perspectivelor abordate și manifestarea interesului pentru oportunitățile oferite de avansul tehnologic, concomitent cu pasiunea pentru știință și cunoaștere, au dus la idetificarea unor multiple subiecte de interes comun. Astfel, s-a semnat un document ca baza de lucru pentru o tematică invatoare și de actualitate în rândul instituțiilor cu profil tehnic și nu numai.

Cel mai important obiectiv al acordului constă în dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii pentru aeronavele fără pilot, cunoscute în engleză ca UAV-uri (unmanned aerial vehicle), și sub denumirea comună de drone. Paleta domeniilor aplicative a unor astfel de sisteme este vastă și complexă, aceste aeronave robotizate fiind deja regăsite în multiple industrii, la nivel mondial. Specificul activității susținute prin parteneriatul menționat va consta în dezvoltarea unor drone cu aripă fixă. Astfel de sisteme presupun o ridicare de la sol printr-o rampă de lansare, fiind potrivite pentru misiuni pe distanțe lungi, cum ar fi cartografierea, supravegherea și apărarea, unde fiabilitatea este un factor important.

Prin această colaborare, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de BlueSpace TECHNOLOGY vor concretiza o inițiativă dedicată inovației și progresului tehnologic, benefică pentru parteneriși pentru industriile inovatoare”, transmite Departamentul de Comunicare, Promovare și Relații Publice al Universității Dunărea de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.