United Galați, penalizată de FRF

0
836

Clubul Sportiv United Galați a fost notificat de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal că, în ședința din 10 noiembrie 2021, a luat decizia sancționării echipei noastre de seniori cu pierderea cu 3-0, prin forfait, a meciului disputat pe terenul clubului CFF Clujana Cluj-Napoca, în etapa a VIII-a a Ligii 1 de futsal. De asemenea, ne-a fost aplicată și o penalitate sportivă de 320 de lei.

Comisia, în baza articolului 25.2 din Regulamentul de Organizare a Competițiilor de Fotbal în Sală, ne informează că a admis sesizarea Departamentului de Competiții și a acționat în temeiul articolelor 83.10.1, 19.6 și 41.2.1 din Regulamentul Disciplinar, jucătorul Florin Ignat fiind prezent pe foaia de arbitraj la această partidă, deși era în stare de suspendare din cauza cumulării a patru cartonașe galbene.

Florin Ignat, care îndeplinește și calitatea de antrenor principal, nu a fost inclus în echipă tocmai din cauza pierderii dreptului de a juca preț de o etapă. Anexăm în subsolul prezentului comunicat fotocopia documentului întocmit în data de 2 noiembrie 2021 pentru a demonstra că Ignat n-ar fi avut juridic dreptul de a intra pe teren, el fiind menționat numai în rubrica destinată staff-ului tehnic.

”Ne asumăm eroarea de a fi abordat jocul respectiv cu antrenorul-jucător pe banca tehnică, culpă favorizată de un context delicat, la evenimentul din municipiul Cluj-Napoca, din cauza numeroaselor probleme de lot, inclusiv delegatul echipei, Alexandru Tănăsilă, fiind înscris pe foaie cu drept de joc. Cu toate acestea, considerăm arbitrară hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică, fără fundament legal. Anticipam o penalitate sportivă și majorarea perioadei de suspendare a sportivului, nicidecum pierderea jocului prin forfait!

Precizăm că Florin Ignat, deținător de funcții cumulative la Clubul Sportiv United Galați, încasase cele patru cartonașe galbene exclusiv din postura de jucător și, conform articolului 41.4 din Regulamentul Disciplinar al FRF, set de norme considerat prioritar de forul organizator al competiției, “Dacă un jucător suspendat este înscris în raportul de arbitraj ca rezervă, dar nu participă efectiv la joc, clubul respectiv va fi sancţionat cu avertisment.” Antrenorul echipei noastre de seniori nu figura ca jucător, așadar nu a participat efectiv la joc, iar simpla stipulare a unei asemenea situații, în absența spectrului pierderii jocului prin forfait, creează cadrul favorabil contestării acestei decizii pe care o considerăm rodul unei interpretări nefericite a regulamentelor în vigoare. O exagerare.

De asemenea, potrivit articolului 18 din același regulament:
“Punctul 4. O eliminare determină automat suspendarea pentru jocul următor, atât pentru jucători, cât și pentru oficiali, până când organismul responsabil cu luarea deciziei urmează să individualizeze sancţiunea în funcţie de gravitatea faptelor.
Punctul 5. Nerespectarea prevederilor de la pct. 4 atrage dublarea măsurii sancționatorii aplicate.” De asemenea, măsura pierderii jocului prin forfait nu este stipulată!

Atât articolul 83.10.1 din Regulamentul Disciplinar, cât și art. 25.2 din Regulamentul de Organizare a Competiției de Fotbal în Sală fac referire exclusiv la “jucător folosit într-un joc oficial, aflat în stare de suspendare”, și nu la antrenor-jucător, funcție cumulativă conform art. 19.6 din același regulament.
Conform Raportului de Joc prezentat, în meciul de la Cluj-Napoca Florin Ignat nu este nominalizat la rubrica jucătorilor cu drept de joc și, implicit, nu putea fi utilizat ca jucător pe teren, așa cum a fost menționat la toate partidele oficiale, atât la rubrica staff-ului tehnic, ca antrenor, cât și în rubrica destinată jucătorilor.

În consecință, cum poate fi explicat faptul că un jucător suspendat, care se află pe banca de rezerve și nu este utilizat în teren primește doar avertisment, conform art. 40.4, în vreme ce în cazul de față, al jucătorului-antrenor, înscris în Raportul de Joc exclusiv ca antrenor, este sancționat cu pierderea jocului de către întreaga echipă?

Solicităm motivarea soluției date de Comisia de Disciplină și Etică, apoi ne vom îndrepta spre Comisia de Recurs, având convingerea că această hotărâre injustă, care prejudiciază grav interesele și imaginea clubului nostru, va fi îndreptată”, precizează conducerea Clubului United Galați, pe site-ul oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.