United Galaţi începe sezonul cu un nou antrenor

0
1631

Vicecampioana naţională la futsal, United Galaţi, şi-a prezentat astăzi noul antrenor dar şi noile achiziţii, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Sala Sporturilor.

Cosmin Gherman, 33 ani, este noul antrenor al echipei, iar noile achiziţii sunt brazilienii Adolpho Nascimento, 24 ani şi Guilherme Varela, 22 ani.

Gherman a declarat că şi-a început cariera de antrenor la 26 ani, la City’us Târgu Mureş, la echipa under 19, dar concomitent juca şi la echipa de seniori. După un an şi jumătate a preluat echipa mare şi a câştigat campionatul. Ca fotbalist a jucat şase ani şi jumătate la Deva, unde a cîştigat trei titluri, două cupe ale României şi o super cupă şi alţi şase ani şi jumătate la Târgu Mureş, unde a obţinut cinci titluri de campion naţional ca jucător, unul ca antrenor, cinci cupe al României şi o super cupă. A avut peste 100 de selecţii la echipa naţională, unde a activat peste zece ani.

Gherman l-a înlocuit pe David Asandei care a condus echipa gălăţeană timp de zece ani şi care va ocupa funcţia de director tehnic în cadrul clubului.

Adolpho Nascimento a fost transferat de la campioana Serbiei, Ekonomac Kragujevac, iar Guilherme Varela a evoluat în Liga a II-a din Brazilia. Ei se alătură celorlalţi doi ,,cariocas” Wellington Nene şi Kailon Borges.

Preşedintele clubului United Galaţi, Toader Ştefu, a spus că a simţit nevoia unei schimbări la conducerea tehnică a echipei, pentru că era nevoie de ,,sânge proapăt”.

,,Cea mai spectauloasă schimbare la club este aducerea lui Cosmin Gherman, un jucător consacrat, care a crescut, s-a şcolit şi provine din futsal. Şi dacă luam campionatul (United a ocupat locul doi după ce a pierdut finala cu Autobergamo Deva-n.r.) tot aveam nevoie de sânge proaspăt. Îi mulţumesc domnului Asandei pentru ceea ce a făcut, pentru că a reuşit să ţină clubul acolo sus”, a spus Ştefu.

Nou antrenor, Cosmin Gherman, a precizat că va schimba mult tactica echipei şi că peste şase luni va şti exact ce obiective va avea clubul.

,,Sunt de o săptămână şi jumătate la Galaţi, unde am găsit nişte băieţi minunaţi, un grup dornic să facă performanţă. Vreau să rămânem cu salopeta pe noi, să muncim şi să dăm cât mai multe goluri. După şase luni voi putea spune ce obiective are acest club”, a declarat Gherman.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat întregul lot de jucători, dar şi noul echipament cu care va evolua echipa în noul sezon.

Vicecampioana United Galaţi va juca în prima etapă, pe 27 august, acasă, cu City’us Târgu Mureş, fosta echipă a lui Gherman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.